Muhsin Rızai: Bu Savaş Gerçek Muhammedî Devletin Tesisine dek Sürecek

Muhsin Rızai: Bu Savaş Gerçek Muhammedî Devletin Tesisine dek Sürecek
Muhsin Rızai şöyle devam etti: “Dün İran’ın savaş sahnesi kendi toprağına saldıran düşman karşısındaydı, bugünse İran’ın mücadelesi ilerlemesini engellemek isteyen her ülke ya da kudret karşısında verilmektedir. Ve bu savaş Hz. Mehdi’nin (a.s) zuhur zamanına ve asil Muhammedî devletin tesisine dek sürecektir.”
Muhsin Rızai: Bu Savaş Gerçek Muhammedî Devletin Tesisine dek Sürecek

Eski Devrim Muhafızları Komutanı ve Nizamın Maslahatını Teşhis Komisyonu Sekreteri Muhsin Rızai “İran, muktedir bir şekilde İstanbul müzakerelerini Bağdat’a çekmiştir ve bu durumun kendisi İran’ın zaferinin ve halkın ve Rehberlik Makamı’nın direncinin göstergesidir. 5+1 grubunun İran’a taviz vermekten başka bir seçeneği yoktur” dedi.

TABNAK’ın bildirdiğine göre bugünkü Meşhed Cuma namazı hutbeleri öncesinde halka konuşan Muhsin Rızai “İran milleti 8 sene boyunca, kendisine yüklenen savaş sırasında mücadele etti. İran, Baas rejimi karşısında zafer elde etmiş olmakla birlikte savaşını bugün de sürdürmektedir ve bu savaş günümüzde direnç ve istikamet formunda devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Muhsin Rızai şöyle devam etti: “Dün İran’ın savaş sahnesi kendi toprağına saldıran düşman karşısındaydı, bugünse İran’ın mücadelesi ilerlemesini engellemek isteyen her ülke ya da kudret karşısında verilmektedir.  Ve bu savaş Hz. Mehdi’nin (a.s) zuhur zamanına ve asil Muhammedî devletin tesisine dek sürecektir.”

Rızai sözlerini şöyle sürdürdü: “İran İslam Devrimi’nin zaferinden sonra düşman İran’ın farklı bilimsel ve teknik sahalardaki ilerleyişi karşısında durmak istedi, zira İran’ın ilerleyişinin bir milyar Müslüman için örnek oluşturacağını bilmekteydi.”

Muhsin Rızai, İslami uyanış hareketlerine de değinerek “İslami uyanış hareketlerinin ortaya çıkmasıyla Batılılar Suriye ve Hizbullah’ı uluslararası camiadan uzaklaştırma projesini devreye soktular, böylece Tahran’a saldırının ön adımlarını da atmak istediler. İran defalarca Suriye’ye halk idaresi ve özgürlük konusunda tavsiyelerde bulundu, İslam İnkılabı Rehberi de bunu vurguluyor. Son dönemde Suriye devleti de demokrasi konusunda adımlar attı” diye konuştu.

Muhsin Rızai, Suriye meselesinde Arabistan’ın perde ardındaki rolüne işaretle “Arabistan’da özgürlük ve demokrasi alameti olan seçimler mi yapılıyor ki kendileri Suriye’yi hedef alıyorlar? Mesele Suriye’yi yol üstünden kaldırmak ve Hizbullah’ın silahsızlandırılmasıdır, ta ki böylece Tahran ve İran’a saldırının şartlarını hazırlayabilsinler. Allah’ın lütfuyla Amerika’nın bu planı yenilgiye uğradı. İran’ın sağlam duruşu sayesinde Amerikalılar ve Siyonistler arasında ihtilaf baş gösterdi. Hatta öyle ki İran’a saldırıdan bahseden İsrail’e Amerika karşı çıkıyor ve bu saldırıyı Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve Suriye rejiminin düşüşü şartına bağlıyor.”

medyasafak