IŞİD'li terörist: Rakka'da seçim olsa Esad kazanır / Suriyeliler bizi sevmiyor

IŞİD'li terörist: Rakka'da seçim olsa Esad kazanır / Suriyeliler bizi sevmiyor
Gazeteci Russia Today'a Skype üzerinden verdiği röportajında daha da şaşırtıcı bilgilere yer vererek şöyle konuştu: "IŞİD'in kendi adamları bana eğer Rakka'da seçim yapılacak olsa pek çok nedenden dolayı bu seçimleri Esad'ın kazanacağını, maaşları hala Esad'ın ödediğini ve IŞİD'lilerin halk tarafından sevilmediğini söylediler."

 

 

IŞİD'in hakim olduğu bölgelere girip röportaj yapmasına izin verilen ilk Batılı gazeteci olan Jurgen Todenhofer, buralardaki tanıklıkları hakkında Russia Today'a ilginç açıklamalarda bulundu. Gazeteci yeni ateşkesin işlediğini, fakat Amerikalı politikacıların Suriye'yi parçalamaya dönük yeni bir savaş dönemine sokmaya hazırlandıklarından yana endişe ettiğini söyledi.

 

Jurgen Todenhofer, Amerikan koalisyonunun Suriye'deki terörist gruba yönelttiği saldırılara atıf yaparak "Eğer Amerikalılar IŞİD zemin kaybediyor diyorlarsa bu doğru değildir. Koalisyonun IŞİD'i bombalaması onları etkiliyor ama bunun sivil ölümlerine yol açması da onları güçlendiriyor. ABD'nin IŞİD karşıtı bombalamalarında ölen her çocuk için 100 terörist ortaya çıkıyor. Batı'nın terör karşıtı savaşları sadece yeni ve daha güçlü terör grupları yarattı. ÖSO'ya gönderilen Batı silahları en sonunda Batı karşısında kullanılmak üzere IŞİD'e satılıyor " dedi.

 

Gazeteci, Russia Today'a Skype üzerinden verdiği röportajında daha da şaşırtıcı bilgilere yer vererek şöyle konuştu:

 

"IŞİD'in kendi adamları bana eğer Rakka'da seçim yapılacak olsa pek çok nedenden dolayı bu seçimleri Esad'ın kazanacağını, maaşları hala Esad'ın ödediğini ve IŞİD'lilerin halk tarafından sevilmediğini söylediler."

 

Sosyal medya üzerinden IŞİD ile ilişkiye geçen ve örgütün kontrol ettiği yerleri ziyaret ederek bölgede 10 gün kalmayı başaran Todenhofer "IŞİD'in medya bölümünün önde gelenlerinin İngiltere ve Almanyalı olduklarını, IŞİD savaşçılarının %70'inin Suriyeli olmadıklarını ve bu durumun halkın gözünde işgal sayıldığını" belirtti.

 

Batılıların bölgeye yaptıkları askeri müdahaleleri sıkça eleştiren Todenhofer, Washington'un bölgedeki ölümcül yangına benzin dökmeyi bırakması gerektiğini söyledi ve ekledi: "ABD Irak ve Libya'yı böldü ve şimdi de Suriye'yi dört ya da beş kısma bölebilir. Bölünmüş ülkeler zayıf ülkelerdir ve bazı Amerikalı politikacıların Ortadoğu'da zayıf ülkeler görmeyi sevdiği yönünde bir izlenime sahibim."

 

Todenhofer "IŞİD sempatizanlarına İslami açıdan yaptıklarının İslam'a fayda vermediği, İslam ile savaştıkları gösterilebilir. Onlar İslam için tehlike arz ediyorlar ve Ortadoğu'da öldürdükleri insanların çoğu da Müslüman vatandaşlar" dedi.

 

 

www.medyasafak.net