Tel Aviv’in Hamas ve Hizbullah’ın füze savaşını engelleme gücü yok

Tel Aviv’in Hamas ve Hizbullah’ın füze savaşını engelleme gücü yok
Gazete Hizbullah ve Hamas’ın geçmişteki hallerinden iki ya da üç kat daha fazla güçlenerek füzelerinin miktar ve niteliğini geliştirdiklerini, üstelik bunun Siyonist rejimin yarı açık gözlerinin önünde gerçekleştiğini kaydediyor.

 

 

Al-Ahad News

 

 

Bu hafta gerçekleşecek olan İç Cephe Komutanlığı tatbikatları öncesinde İsrail gazeteleri bu tatbikatların simülasyonunu yapacak olan manevralardan önce “gelecek savaş”ı tasvir eden bir rapor yayınladılar.

 

Bu rapordan anlaşılana göre Siyonist rejim işgal ordusu önümüzdeki savaşın 2006 İkinci Lübnan Savaşı ve 2012 “Savunma Sütunu”, 2014 “Savunma Kalkanı” adını verdiği saldırılara benzer bir şekilde füzelerle gerçekleşeceği tahmini yürütüyor.

 

Gazeteye göre Hizbullah ve Hamas'ın elindeki füze yığınağı -Suriye ve İran'ın elindekiler hariç- 230.000'den fazla, bunların yaklaşık %5'ini de uzun menzilli ve bir kısmı tahrip kuvveti çok yüksek ve hedeflerini büyük isabetle vurabilecek füzeler oluşturuyor.

 

Siyonist rejim ordusu savaşın her günü üzerlerine 1000 ila 1500 füzenin düşeceğini, yerleşim yerlerinin binlerce kez vurulacağını ve bunun sonucunda da iyimser bir hesapla yüzlerce sivilin yaralanacağını öngörüyor.

 

Bütün bunlar İsrail'in son yirmi yıldır yüzleştiği iki ana ana güvenlik tehdidi olan Hizbullah ve Hamas'ın füzeleri meselesini çözmek için henüz bir çare bulamadığını gösteriyor.

 

Gazete Hizbullah ve Hamas'ın geçmişteki hallerinden iki ya da üç kat daha fazla güçlenerek füzelerinin miktar ve niteliğini geliştirdiklerini, üstelik bunun Siyonist rejimin yarı açık gözlerinin önünde gerçekleştiğini kaydediyor.

 

Öte yandan İsrail ordusunun bu hazırlığının ne derece gerçekçi olduğu da sorgulanıyor, zira bu manevralar sadece bir saldırı karşısında nasıl cevap verileceğinin tatbikatını içermiyor.

 

Suriye Ordusunun Geçen hafta İsrail uçağını düşürmesi de karşı tarafın giderek artan güvenini yansıtıyor.

 

Siyonistler açısından sorun şuradaki İsrail zaferinin Cephe Gerisini korumakla gelmeyeceği biliniyor, zira savaşlar sadece savunma ile kazanılmıyor.

 

 

www.medyasafak.net