Ensarullah’ın yeni savaş stratejisi: Mekke ve Medine hariç tüm Suudi Arabistan hedef

Ensarullah’ın yeni savaş stratejisi: Mekke ve Medine hariç tüm Suudi Arabistan hedef
Ensarullah sözcüsü M. Abdusselam “Yemen halkının İslam’ın kutsal mekânlarına saygı ve onları koruma noktasında, sömürgeci güçler tarafından saf İslam’ı kötülemek için bir araç olarak kullanılan Amerikan ajanlarından çok daha titiz ve hassas olduğunun” altına çizdi.

 

 

Alwaght

 

Yemen Ordusu ve Ensarullah güçleri Suudi Krallığının Cizan, Asir ve Necran bölgelerindeki düşman birliklerinin üslendikleri askeri üslere Cumartesi günü yeni bir füze saldırısı gerçekleştirdi.

 

Askeri kaynakların bildirdiğine göre Yemenli kuvvetler Cizan'daki Mabkarh, el-Mhrok ve el-Bidah bölgelerindeki toplanma merkezlerine ve ayrıca al-Kawia askeri üssüne yerli üretimleri olan Zilzal füzesi fırlattılar. Bombardıman ayrıca Dukhan Dağındaki ve al-Twal bölgesindeki diğer Suudi birliklerini hedefleyerek düşman saflarında ve teçhizatında ağır kayıplara yol açtı.

 

Öte yandan Yemen Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Şeref Galib Lokman, Ordu ve Halk Komiteleri güçlerince hedeflenen koordinatların bu amaçla kurulan bilimsel merkezlerin verilerine dayalı olarak %100 isabetle vurulduklarını ve düşman askeri güçlerine ağır bir zarar verdiklerini söyledi.

 

Lokman ayrıca yayınladığı bildiride Perşembe günü Cidde'deki Kral Abdülaziz Havaalanı'na yapılan ilk operasyonun Volkan 1 (Burkan 1) füzesinin belirlenen hedefe tam isabet kaydederek gerçekleştirildiğini ilan etti.

 

 

Yemen kuvvetleri İslam'ın kutsal şehirlerini hedefledikleri iddialarını yalanladı

 

Yemenli sözcü ayrıca “düşman medyasının bu füzeyle Mekke'nin hedeflendiği şeklindeki haberlerinin kamuoyunu aldatmaya dönük medya savaşının bir parçası olduğunu” kaydetti ve “Ordu ve Halk Komiteleri Güçlerinin savaşın başlangıcından bu yana değil İslami merkezlere hiçbir sivil alana saldırmama konusunda çok titiz ve dikkatli olduklarını ve asla aksi yönde davranmayacaklarını” vurguladı.

 

Lokman ayrıca “Bizim mukaddes Mekke'yi, yani Yemen halkı olarak tüm canımızı ve sahip olduğumuz her şeyi onu korumak uğrunda feda etmeye hazır olduğumuz yeri hedeflediğimiz şeklinde medyada dolandırılan saldırı iddiası çok gülünçtür” dedi.

 

Öte yandan Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdusselam da “Yemen halkının İslam'ın kutsal mekânlarına saygı ve onları koruma noktasında, sömürgeci güçler tarafından saf İslam'ı kötülemek için bir araç olarak kullanılan Amerikan ajanlarından çok daha titiz ve hassas olduğunun” altına çizdi. Abdüsselam, “Suudi Arabistan'a yapılan son füze saldırısının İslam'ın en kutsal ve en saygın mekânı olan Mekke'yi hedeflediği” şeklindeki iddiaları şiddetle yalanladı ve “Suudi rejiminin güneydeki komşusuna yaptığı saldırıyı meşru göstermek için medya yalanlarına başvurduğunun” altını çizdi.

 

Abdüsselam Saba ajansına Cuma gecesi yaptığı açıklamada “Suudi rejimi kendisini kutsal mekânların arkasına saklayarak şeytani bir şekilde Müslümanların duygularını tahrik etmek ve Yemen halkı karşısında işledikleri korkunç cinayetlerin sorumluluğundan kaçmak istiyor” dedi ve ekledi: “Yeryüzünde Suudi medyasının iddia ettiği gibi Mekke'nin hedeflendiği yalanına inanacak akıllı tek bir insan yoktur. Mekke her Yemenlinin kalbindeki en sevilen ve en özel yerdir. Tüm bu kampanya gerçekte Suudilerin başarısızlığından kaynaklanmaktadır.”

 

 

Suudiler İslami mukaddesatı sömürüyorlar

 

İran da Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a kendi adi hedefleri için İslami mukaddesatı sömürmeyi durdurma çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi Cuma günü yaptığı açıklamada “Yemen füze saldırısının kutsal Mekke'yi hedeflediği tam anlamıyla komiktir” şeklinde konuştu ve “Suud ve BAE yetkililerini kendi başarısız politikaları ve yenilgilerini örtmek için böyle aldatıcı ve tehlikeli propaganda hünerlerine başvurmamaları” konusunda uyardı.

 

 

Yemenliler hiçbir zaman Mekke ve Medine'yi hedeflemeyecekler

 

Yemen halkı uzun menzilli füze üretme teknolojisini elde etmiş bulunuyor ve böylece ülkelerini Suudi önderlikli işgalciler karşısında savunma ahitlerini fiilen yerine getiriyor.

 

Yemen kuvvetleri Suudi Arabistan'ın kalbine füze atmak suretiyle savaş stratejilerini etkili bir şekilde değiştirmiş oldular. Artık, Suudi Arabistan'ın tamamı -kutsal şehirler Mekke ve Medine hariç olmak üzere- Yemen Ensarullah hareketinin füzelerinden yana güvende olmayacak. Suudi başkenti Riyad da bu füzelerin tam menzilinde yer alıyor.

 

Yemen Ordusunun ve Ensarullah hareketinin Suudi Arabistan'ın derinliklerini vurarak gösterdiği son başarısının başka bir önemli mesajı da bu hareketin yenilemeyeceğini ve Suudi rejiminin güney komşusu Yemen'i artık dikkate alınması zorunlu bir güç sayması gerektiğini göstermesidir. Ensarullah'ın sahip olduğu uzun menzilli füzeler bölgedeki askeri dengedeki bir değişime ve Suudilerin Yemen halkı karşısındaki yasadışı saldırılarını durdurmaktan başka bir seçeneklerinin olmadığına işaret etmektedir.

 

 

Çev: Ozan K. Sarıalioğlu

 

 

www.medyasafak.net