Siyonist rejim raporu: Hizbullah, İsrail için en ciddi konvansiyonel tehdit olmayı sürdürüyor

Siyonist rejim raporu: Hizbullah, İsrail için en ciddi konvansiyonel tehdit olmayı sürdürüyor
Siyonist rejime bağlı olarak faaliyet yürüten Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) tarafından Pazartesi yayınlanan bir raporda Hizbullah'ın İsrail'in yüzleştiği en ciddi konvansiyonel tehdit olmayı sürdürdüğü belirtildi.

 

 

Siyonist rejime bağlı olarak faaliyet yürüten Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) tarafından Pazartesi yayınlanan bir raporda Hizbullah'ın İsrail'in yüzleştiği en ciddi konvansiyonel tehdit olmayı sürdürdüğü belirtildi. Rapora göre Hamas ve İran'ın yarattığı tehdit bile İsrail için Hizbullah'a göre daha az öncelikli bir durum arz ediyor.

 

Rapora göre Hizbullah, İsrail içersindeki her noktaya tam isabet sağlayacak güdümlü füzelere, saldırı ve intihar dronlarına (insansız uçak), Rus malı hava savunma sistemlerine ve İsrail şehir ve kasabalarını ele geçirmek için eğitim görmekte olan kara güçlerine sahip.

 

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Rivlin'e INSS başkanı emekli general Amos Yadlin tarafından sunulan bu rapora göre, bununla birlikte yakın zamanda Hamas ile çatışmaya girme ihtimali Hizbullah ve İran ile savaş ihtimalinden daha fazla.

 

Öte yandan rapora göre dünya güçlerinin İran ile imzaladığı nükleer anlaşma İsrail'e kısa vadede bir fırsat doğurmuş olsa da bunun Tahran'ın konvansiyonel kapasitesini güçlendirdiği belirtiliyor ve İran'ın uluslararası meşruiyet elde etmiş daha kapsamlı ve daha serbest bir nükleer programla orta ve uzun vadede İsrail için daha tehlikeli hale geleceği öngörülüyor.

 

 

www.medyasafak.net