Eski DIA görevlisi albay: “ABD’nin Suriye saldırıları bir yalana dayanıyordu”

Eski DIA görevlisi albay: “ABD’nin Suriye saldırıları bir yalana dayanıyordu”
Eski Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) görevlisi bir albay olan Patrick Lang, Suriye’ye dönük ABD saldırıları hakkında sözü ağzında gevelemiyor. Lang, Donald Trump’ın Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait bir üsse seyir füzeleriyle saldırı düzenleme kararının bir yalana dayandığını ileri sürüyor.

 

 

Intel Today

 

 

Eski Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) görevlisi bir albay olan Patrick Lang, Suriye'ye dönük ABD saldırıları hakkında sözü ağzında gevelemiyor. Lang, Donald Trump'ın Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir üsse seyir füzeleriyle saldırı düzenleme kararının bir yalana dayandığını ileri sürüyor.

 

Patrick Lang, gerçek bir Ortadoğu uzmanı. Eski DIA albayı, derin bilgileri ve mutlak dürüstlüğü nedeniyle büyük saygı görüyor.

 

[NOT: Yıllar önce Lang, Libya'yla ilgili epey “karanlık” bir dosyayı anlamama yardım etti. Onun analizine yüzde yüz güveniyorum. Geçen hafta – “bu saçmalığın ayyuka çıkacağını” gayet iyi bilerek – kendisinden, yazılarını bloguma koymak için izin istedim. Albay Lang, memnuniyetle kabul etti.]  

 

Em. Albay  Patrick LANG'in ANALİZİ

 

Donald Trump'ın Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir üsse seyir füzeleriyle saldırı düzenleme kararı, bir yalana dayanıyor. Önümüzdeki günlerde Amerikan halkı, Suriye ordusunun İdlib'teki masum sivillere kimyasal silah atmadığının istihbarat topluluğu tarafından bilindiğini öğrenecek. İşte olanlar:

 

1. Ruslar, düşünülen hedef konusunda Amerika Birleşik Devletleri'ni bilgilendirdi. Bu, iki aydan daha uzun süre önce başlayan süreç. Yaklaşan operasyonu koordine etmek ve çatışmayı önlemek (yani, ABD ve Rusya hava unsurlarının birbirini vurmasını engellemek) için kullanılan bir telefon hattı bulunuyor.

 

2. Amerika Birleşik Devletleri, İdlib'te, Rusların isyancılara ait bir silah/patlayıcı deposu olduğuna inandığı bir hedef olduğu hususunda tam olarak bilgilendirildi.

 

3. Suriye Hava Kuvvetleri, hedefi konvansiyonel silahlarla vurdu. Operasyona katılan herkes, dev bir ikincil patlama görmeyi bekliyordu. Ancak bu olmadı. Aksine, alandan kimyasal duman yükselmeye başladı. İsyancıların bu alanı, sarin olmayan, ancak ölümcül olan kimyasallar saklamak için kullandığı ortaya çıktı. Kimyasal maddelerin içinde organik fosfat ve klorin de vardı ve bunlar rüzgâra karışıp sivillerin ölümüne sebep oldu.

 

4. O gün çok güçlü rüzgâr esiyordu ve bulut yakınlardaki bir köye sürüklenerek ölümlere yol açtı.

 

5. Bunun sarin olmadığını biliyoruz. Nasıl mı? Çok basit. Sözde “ilk müdahale ekibi”, kurbanlara eldivensiz olarak dokundu. Eğer bu madde sarin olsaydı ölmeleri gerekirdi. Cilde temas eden sarin sizi öldürür. Bunu nereden biliyorum? Alabama'daki McClellan Kalesi'nde “canlı madde” eğitimi aldım.

 

ABD ordusunun bu saldırının gerçekleşeceğinden haberdar olan mensupları vardı ve bu kaydedildi. Bir film kaydı bulunuyor. En azından Savunma İstihbaratı Teşkilatı bunun bir kimyasal silah saldırısı olmadığını biliyor. Nitekim Suriye ordusuna ait kimyasal silahlar, Rusya'nın yardımıyla imha edildi.

 

Bu, “Tonkin Körfezi 2”dir. Ne kadar da ironik… Donald Trump yerinde bir şekilde George W. Bush'u, 2003'te Irak'a sebepsiz, haksız bir saldırı başlatmakla suçlamıştı. Şimdi Başkan Donald Trump'ın aynı lanet olası şeyi yaptığını görüyoruz. Hatta daha da kötüsünü. Zira istihbarat topluluğunun elinde, Suriye Hava Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullanmadığını gösteren bilgiler vardı.

 

İyi haber ise şu: Ruslar ve Suriyeliler, saldırının geldiği konusunda bilgilendirildi, yahut en azından bundan haberdardı. Önemli miktarda varlıklarını oradan çekebildiler. Amerika Birleşik Devletleri'nin vurduğu üs bir nevi durgun su. Donald Trump, çetin ceviz olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Oysa değil. O bir ahmak.

 

Bu saldırı, uluslararası hukukun ihlaliydi. Donald Trump, egemen bir ülkeye karşı haksız bir saldırı düzenlenmesine izin verdi. Daha da rahatsız edici olan şey ise Savunma Bakanı Jim Mattis, CIA Direktorü Mike Pompeo ve NSA Direktörü General McMaster gibi kişilerin bu maskaralığa rıza göstermesi. Bu gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak. Donald Trump büyük bir ihtimalle başkanlık görevini zamanında tamamlayamayacak. Ben, Kongre'ye onun Suriye hükümetinin kimyasal silahlarla saldırı düzenlediği mitini desteklemeyen istihbaratı görmezden geldiğini ve reddettiğini gösteren çürütülemez kanıtlar sunulduktan sonra azledileceğine inanıyorum.

 

Çöl alanını havaya uçurmak için 100 milyon dolar değerinde füzeler atmış olmamız, Amerikalı vergi mükellefleri için de alarm verici olmalıdır. Ruslar bir saldırının geldiğini biliyordu. Onların ve Suriyelilerin, kuvvetlerini ve uçaklarını üsten çektiğini umut ediyorum. Donald Trump'ın yeni tipte bir başkan olacağına dair umutlarım sönüverdi. O, bir çocuk ve bir moron. Haklı gerekçe olmadan bir savaş fiili gerçekleştirdi. Fakat hata yalnızca onun değil. NSC, Savunma Bakanlığı, CIA ve Dışişleri Bakanlığı'nın tepesinde oturanların, protesto amacıyla istifa etmesi gerekirdi. Etmediler. Onlar da bir savaş suçunun suç ortaklarıdır.

 

 

Çeviri: Selim Sezer

 

www.medyasafak.net