Yedioth Ahronoth: IŞİD’e yapılan füze saldırısı İran’ı dünya gücüne dönüştürüyor

Yedioth Ahronoth: IŞİD’e yapılan füze saldırısı İran’ı dünya gücüne dönüştürüyor
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun Suriye’nin Deyrezzur şehrindeki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından Siyonist rejim gazetesi Yedioth Ahronot’ta yayınlanan Ron Ben-Yishai imzalı analizden dikkat çeken satırlar:

 

 

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nun Suriye'nin Deyrezzur şehrindeki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından Siyonist rejim gazetesi Yedioth Ahronot'ta yayınlanan Ron Ben-Yishai imzalı analizden dikkat çeken satırlar:

 

“Pazar gecesi (18 Haziran) İran'ın Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurması sadece İsrail'de değil, Arap Körfezi ülkelerinde ve hatta ABD'de alarm zillerinin çalmasına yol açtı. Füze saldırısı İran'ın Suriye'deki varlığında bir yükselmeye işaret ediyor ve füzelerin 700 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurmuş olması ihtimali açıkça İran'ın İsrail ile ilgilenmek için Hizbullah dışında başka seçenekleri olduğunu da gösteriyor.

 

Bütün bu bilgiler İsrail'de büyük bir endişe ve ilgi doğurmalı, zira İran'ın batısındaki Kirmanşah'tan ve kuzey batısındaki Kürdistan eyaletinden Suriye'nin doğu ve kuzey doğusundaki hedefleri vurabilme kapasitesine sahip bir güç, aynı füzeleri kullanarak İsrail'deki Golan Tepelerini ve muhtemelen başka yerleri de vurabilir.

 

Bu İranlıların son sözü de değildi, onlar 1400 km menzilli Şehab-3 füzelerine sahip olduklarını inkâr etmiyorlar. 2000 kilometreden fazla menzilli füzeleri de var ama bunların isabet oranı daha düşük.

 

Aynı nedenle bu saldırı Amerikancı ılımlı Sünni kampın parçası olan Fars Körfezi'ndeki Arap ülkeleri için de uyarı olmalı. Bu ülkelerin petrol kuyuları ve askeri tesisleri İran topraklarının sadece 400 kilometre uzağında ve dolayısıyla vurulmaya çok daha açıklar. ABD de kaygılı olmalı zira Katar ve Bahreyn'deki hava ve deniz üsleri ve komuta merkezleri İran füzelerinin menzilinde.”

 

 

www.medyasafak.net