İran füzelerinin kanatlarında taşınan mesajlar

İran füzelerinin kanatlarında taşınan mesajlar
İnsansız hava araçları tarafından çekilen fotoğrafların da oraya koyduğu gibi 700 km uzaktan hedefini mikro hassasiyetle vurabilen İran füzeleri, "İran'ın füze teknolojisi, bu füzelerin hassasiyeti ve yıkıcı gücü" hakkında Amerika ve İsrail tarafından 30 yıldır piyasaya sürülen yalanları bir kalemde çürüttü.

 

 

Majed Hatemy

 

 

Shafakna

 

 

Tahran'daki terör saldırılarına karşılık olarak, Suriye yönetimi ve müttefik güçler ile yüksek koordinasyon çalışmaları yürüten İran Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinde tekfirci terör örgütlerini vurdu. IŞİD karargâhını hedef alan İran yönetimi, fırlattığı balistik füzelerle aynı zamanda bölgedeki ve dünyadaki dostlarına ve düşmanlarına da mesajlar gönderdi.

 

Amerika, İsrail ve bölgedeki müttefikleri ise İran'ın füzelerindeki mesajlarla en çok ilgilenen taraflar oldular. Son dönemde, Beyaz Saray'daki ırkçı bir budalanın etkisiyle en basit uluslararası kurallar ve yasaları bile aşan bu güçler, İran'ı "rejim değişikliği, savaşın İran topraklarına taşınması ve çeşitli bahanelerle haksız yaptırımlar uygulanması" konularında yüzsüzce tehdit ediyorlar.

 

İran füzelerinin kanatlarında dosta ve düşmana taşınan bu mesajların öne çıkanlarını derledik. Görünüşe bakılırsa, saldırıya karşı gelen gürültülü ve sessiz tepkiler, İranlıların tam olarak istediği gibi gerçekleşti.

 

- İran Milli Güvenliği, kırmızıçizgisini çekti. Bu çizginin herhangi bir tehdide maruz kalması durumunda İran'ın cevabı tahmin bile edilemez. Ne coğrafya, ne sınırlar ne de dünya üzerindeki herhangi bir güç bu cevabı değiştirebilir.  

 

- İnsansız hava araçları tarafından çekilen fotoğrafların da oraya koyduğu gibi 700 km uzaktan hedefini mikro hassasiyetle vurabilen İran füzeleri, "İran'ın füze teknolojisi, bu füzelerin hassasiyeti ve yıkıcı gücü" hakkında Amerika ve İsrail tarafından 30 yıldır piyasaya sürülen yalanları bir kalemde çürüttü.

 

- Vurulan IŞİD karargâhının küçük bir bölgede olmasına rağmen, İran füzeleri nokta atışları yaparak hedefi imha etti. Bundan sonra bölgedeki tüm ABD ve İsrail hedefleri, İran füzelerinin merhametine kalacaktır.

 

- Füze saldırısında, aralarında Libyalı Ebu Kasım ve Ebu Haris ismiyle tanınan Abdulkadir el-Feran adlı iki IŞİD komutanının da yer aldığı yaklaşık 50 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristler, Tahran saldırısının planlandığı karargâhta yer alıyordu.  

 

- Füze saldırısı, İran'ın tehditler karşısında gerileyen bir ülke olmadığının bir kanıtı niteliğinde geldi. Tahran sadece birkaç füzeyle, ülkeye küstahça yaptırımlar dayatan ABD'nin yaptırımlarının İran'a diz çöktürmediğini gösterdi.

 

- İran, çatışma bölgelerine danışman güç gönderme aşamasından,  bölge güvenliğini tehlikeye atan taraflar ile doğrudan çatışma aşamasına geçiş yaptı.

 

- Barışçıl nükleer programına siyasi bir çözüm bulmak için dünyanın altı büyük gücü ile bir masaya oturan İran, asla zayıf taraf olmadı. Aksine bölgeyi ve dünyayı artan krizden diyalog yolu ile uzaklaştırmaya inandı.

 

- Ne dünyada ve bölgede olup bitenler, ne İran karşıtı kümelenme ve ittifaklar ve ne de ABD başkanının kişiliği İran'ı etkileyebiliyor.

 

- Terörist grupları kullanarak İran'ı tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren ülkelerin, bundan böyle siyasi hedeflerini gerçekleştirmek için bir aracı olarak bu grupları kullanmadan önce bin kere düşünmeleri gerekiyor.

 

Diğer yandan, İran'ın özellikle Direniş Ekseni başta olmak üzere dostlarına gönderdiği mesaj ise şuydu; İran, büyük bir caydırıcı güce sahip. İran'ın ulusal ve bölgesel güvenliğini sağlaması, Direniş Ekseninin de güvenliğini temsil ediyor. Füze gücü, bölgenin istikrarı, güvenliği ve halkının çıkarlarından yanadır. Bu güç, ABD, İsrail ve gerici Arapların oluşturduğu tekfirci gruplar başta olmak üzere bölgenin istikrarını ve güvenliğini sarsmaya çalışan taraflara karşı keskin bir kılıç olacaktır.

 

 

www.medyasafak.net