Yemen'in füze kapasitesi ve cevap aşamasında nitelikli gelişimi

Yemen'in füze kapasitesi ve cevap aşamasında nitelikli gelişimi
Riyad, İslam ve Arap ülkelerinin liderlerini bir araya toplama kabiliyetini ortaya koyarak, Amerikalı efendilerine karşı bozulan imajını düzeltmeye çalıştı. Ancak füzelerin geçtiğimiz 19 Mayıs'ta Trump'ı karşılaması daha iyi bir “hoş geldin” oldu.

 

 

NTHNEWS

 

 

Yemen'in füze gücü, düşman güçleri ile girilen savaşta hem darbe indiren yumruk, hem de halkı savunmak için kullanılan ilk eldir. Düşman ile girilen çatışma, Allah'ın yardımı ve bölgedeki ihlaslı çabalarla, sınırda cevap vermeden derinliklerde caydırma aşamasına doğru ilerletilebildi.

 

Geriye doğru kısa bir dönüş yaparsak, kısa menzilli füzelerin üretilmesi Yemen'e saldırının başlamasından dört ay sonra Sarha füzeleriyle başladı. Bunun yanı sıra çeşitli türlerde Necmu's-Sakıb füzeleri, Sumud ve Zilzal füzeleri üretildi. Ardından orta menzilli Kahir1 ve 2 füzeleri geliştirildi. Sarha füzelerinin yıl dönümünde, uzun menzilli Burkan 1 ve 2 füzelerinin sergilenmesi ve Burkan 2H füzelerinin geliştirildiğinin duyurulması bir son olmadı. Birçok mesaj taşıyan bu füzelerin özellikle de nitelikli ve kayda değer gelişiminin, daha önce benzeri görülmemiş şartlarda, bombardıman ve kuşatma altında gerçekleştirilmesi en önemli mesajlardan biridir.

 

Yemenli Husilerin lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el- Husi, caydırıcılık savaşında füze gücü ve üstlendiği rolüne övgüde bulunarak şu sözleri kullandı: "Gerçekten savaşçılar sabırları, azimleri, cefaları, fedakârlıkları, çalışmalarındaki özen ve gayretleri ile gece gündüz demeden mücadeleye devam ettiler. Füze gücü komutanlığının, özgür ve ulusal olan bu kuvvetin saldırı gücü olduğunu görmemiz mümkündür. Bu füze gücü, ülkenin savunmasında öncü konumdadır."

 

Ülke içindeki savaşçıları ve Suudi Arabistan'ın derinliklerini hedefleyen 120'den fazla balistik füze saldırısı büyük sonuçlar doğurdu. Bu saldırılar ülke içindeki işgalci güçleri devirdi, düşmanın en önemli askeri kampını vurdu ve meşhur saldırının ayak seslerinden, batı kıyısında ve Bab el-Mendeb'ta nitelikli bir saldırı başladı.

 

Füze Gücü hassas bir aşamanın eşiğine geldiğinde, saldırının tüm askeri aşamalarda doğu bölgelerine veya sahile doğru ilerlediği duyurulurken, onların kartlarını karıştıran vuruşunu yaptı.

 

Riyad yönetiminin Burkan1 saldırısını duyurması, savaşta bir dönüm noktası teşkil ediyordu. Ardından Yemen devrim liderliği, en sert darbeleri vuracağını vaat etti.

 

Riyad, İslam ve Arap ülkelerinin liderlerini bir araya toplama kabiliyetini ortaya koyarak, Amerikalı efendilerine karşı bozulan imajını düzeltmeye çalıştı. Ancak füzelerin geçtiğimiz 19 Mayıs'ta Trump'ı karşılaması daha iyi bir “hoş geldin” oldu.

 

Ardından Suudi Arabistan'daki petrol bölgesinde ikinci büyük saldırının haberleri geldi. Burkan2H füzeleri ile kıyıdaki Yanbu sanayi şehrine saldırı düzenlendi. Bu saldırı çok sayıda mesajlar taşıyordu. Riyad'ın vurulmasından sonra yeni bir dönemin başlangıcı, Yemen füzelerinin stratejik ve hayati bir seviyeye geldiği veya Suudi Arabistan'ın en gelişmiş savunma sistemlerinin Husiler tarafından etkisiz hale getirebildiği, bu mesajların önde gelenleri arasında yer alıyordu.

 

 

www.medyasafak.net