Batı’nın Suriye Tavrında Değişim / ABD Suriye Seçimini Resmen Tanıdı

Batı’nın Suriye Tavrında Değişim / ABD Suriye Seçimini Resmen Tanıdı
El Ahbar, adını açıklamadığı bir Rus diplomatın, uluslararası platformda Suriye rejiminin yavaş yavaş kabul gördüğünü ve ABD’nin Suriye’deki parlamento seçimlerini onayladığını söylediğini yazdı.
Batı’nın Suriye Tavrında Değişim / ABD Suriye Seçimini Resmen Tanıdı

El Ahbar gazetesi, adını açıklamadığı bir Rus diplomatın, uluslararası platformda Suriye rejiminin yavaş yavaş kabul gördüğünü ve ABD’nin Suriye’deki parlamento seçimlerini onayladığını söylediğini yazdı.

El Ahbar muhabiri Nasır Şerare’nin kaleme aldığı haberde, Suriye yönetiminin söz verdiği şekilde siyasî reformların ikinci aşamasını başarıyla gerçekleştirdiği kaydedildi.

Reformların bir sonraki aşamasında ulusal birlik devleti kurulması ve kapsayıcı ulusal diyalog konseyi oluşturulması olduğunu yazan Şerare, Suriye’deki mevcut siyasi durumda Rusya’nın da payı olduğunun altını çizdi.

Şerare, Rusya’nın katkısına delil olarak, Moskova’nın Suriye hükümeti ile muhalifler arasında yapılacak müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirmesini ve Suriye’nin yanında yer alarak yapılacak reformlar için uluslararası platformdan teyit almasını gösterdi.

Moskova’nın Suriye’yi uluslararası platformda desteklemeye devam edeceğini ve bu noktada hedefe ulaşmak üzere olduğunu söyleyen Rus diplomat, Washington’un daha önce “saçma bir gösteri” olarak nitelediği parlamento seçimlerini resmen tanıdığını ifade etti.

medyasafak