"İran Füzeleri Amerikan Savaş Gemilerini Nasıl Hedefleyecek?"

"İran Füzeleri Amerikan Savaş Gemilerini Nasıl Hedefleyecek?"
"Füze kalkanı şu ana kadar hiç test edilmedi. Bu nedenle bu sistemin başarılı olduğuna dair elde herhangi bir bilgi yok. Fakat İran’ın göndereceği çok sayıdaki kısa menzilli füze, koruma kalkanını oyalarken, yüksek tahrip gücüne sahip uzun menzilli balistik füzeler, atmosferden çıktıktan sonra düşman hedeflerinin üzerine konacaklar."
İran Füzeleri Amerikan Savaş Gemilerini Nasıl Hedefleyecek / Kıyam Füzesinin Atmosferden Çıkışını Gösteren Yeni Görüntüler


Raja News
 


Fars Körfezi’nde Amerikan’ın bölgeye gönderdiği uçak gemileriyle tırmanan gerilim, geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait bir kayığa ateş açılması ve kayıkta bulunanların bir kısmının yaralanması bir kısmının ise hayatını kaybetmesiyle yeni bir sürece girdi. Bütün bu gelişmeler şu soruyu akla getirdi: Amerikan Hava Kuvvetleri dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sayılırken ve Avrupa Birliği Hava Kuvvetleri dahi Amerika’nınkiyle boy ölçüşemezken, İran, başta Fars Körfezi’nde ve Hürmüz Boğazı’nda olmak üzere Amerika’ya karşı koyabileceğini nasıl iddia ediyor?

Raja Haber Ajansı tarafından hazırlanan belgeselde yer alan görüntüler bu soruya cevap niteliği taşıyor.  İran askerî güçleri tarafından düşman karargâhlarına benzetilerek hazırlanan karargâhların ve Kıyam Füzesi’nin atmosferden çıkışını gösteren gerçek görüntülerin yer aldığı bu belgesel, sınır ötesi tehditlere karşı koymada İran’ın füze gücüne dair gerçekleri gözler önüne seriyor.

Uzun, kısa ve orta menzilli füzelerin ateşlenmesi yeni bir şey değil; nitekim daha önce bu füzeler Peygamber-i Azam-1 ve Peygamber-i Azam-2 tatbikatlarında başarıyla test edilmişti. Devrim Muhafızları Ordusu’nun son füze tatbikatını önceki tatbikatlardan farklı kılan şey, bu tatbikatta sınır ötesi ülkelerin karargâhlarına benzetilen karargâhların inşa edilmiş olması. Bire bir ölçülerine göre hazırlanan ve düşman karargâhlarını en ince detaylarına kadar gösteren bu karargâhlar, İran’ın düşman karargâhlarını görmeden gözlemleme gücüne sahip olduğu anlamına geliyor.

Buna göre, saldırganların gafil avlaması diye bir şey söz konusu olmayacak. Bütün Amerikan karargâhları İran’ın karşı saldırılarına açık hale gelmiş durumda. Bu, çok sayıda sıvı yakıtlı roketin dağınık bir biçimde hedefleri nişan alabileceği ve insansız hava araçlarının bu karargâhların göğünde sürekli olarak uçuşlarını gerçekleştirecekleri anlamına geliyor. Dolayısıyla daha ilk çatışmada füzeler bu karargâhların üzerine yağmur gibi yağacaktır.

Peki, İran düşmanın füze kalkanını nasıl aşacak?

Füze kalkanı şu ana kadar hiç test edilmedi. Bu nedenle bu sistemin başarılı olduğuna dair elde herhangi bir bilgi yok. Fakat İran’ın göndereceği çok sayıdaki kısa menzilli füze, koruma kalkanını oyalarken, yüksek tahrip gücüne sahip uzun menzilli balistik füzeler, atmosferden çıktıktan sonra düşman hedeflerinin üzerine başarılı bir dalış gerçekleştirebilir.

Pist üzerinde havalanmayı bekleyen uçakları rahatlıkla etkisiz hale getirebilecek bu füzeler yüksek tahrip gücüne sahip. Hem katı hem de sıvı yakıtla çalışabilen bu güdümlü füzeler, aynı anda bütün Amerikan karargâhlarını hedef alabilecekler.

 

medyaşafak