Suriye füzelerinin Golan Tepeleri’ndeki gizli Siyonist üslere verdirdiği zayiat hakkında yeni ayrıntılar

Suriye füzelerinin Golan Tepeleri’ndeki gizli Siyonist üslere verdirdiği zayiat hakkında yeni ayrıntılar
Sahadaki kaynakların bildirdiğine göre Siyonist rejimin pek çok tecrübeli uzmanı da Suriye Ordusunun bu füzeli cevabı esnasında bu karargâhlarda faaliyet yürütmekle meşgul idiler. Bu merkezlerdeki onlarca İsrailli subay ve uzmanın öldüğü ve Siyonist rejimin ciddi zayiat aldığı yönünde haberler geliyor.

 

 

 

Mashreghnews.ir

 

 

Siyonist rejimin Suriye karşısındaki saldırıları karşısında niçin tepki verilmiyor? Bu soru geçen günler ve haftalarda farklı medya kanallarında ve sanal mecralarda türlü yorum ve analizler ile birlikte sürekli dillendiriliyordu.

 

Salı gecesi Şam'ın güney bölgeleri Siyonistlerce ikinci kez vurulduğunda bu eleştiriler daha da şiddetlendi ve bazıları Siyonistlerin savaş meydanında daha da cesaretlenmesi yüzünden endişelerini dile getirdiler.

 

Her ne kadar Siyonistlerin saldırılarının devamı endişesi anlaşılır olsa da Suriye sahasındaki gerçekliğin çok fazla bilinmemesi, bazılarının çok aceleci ve heyecanlı bir şekilde davranmalarına ve Direniş Cephesinin Siyonistlerin bu saldırılarına cevap verme programını öngörmediği algısının kamuoyunda oluşmasına yol açtı.

 

Unutmamalıdır ki Suriye Ordusu bir ay önce Şam bölgesinin işgal edilmiş kısımlarının boşaltılması ve terörist unsurlar ile ailelerinden oluşan 30 bin kişilik grubun kuzeydeki bölgelere intikali gibi büyük bir operasyon gerçekleştirmişti. Bu operasyonun sonucu olarak da Suriye'nin başkentinin %99'unda emniyet sağlanmıştı.

 

Sahadaki kaynakların bildirdiğine göre Suriye ordusu müttefikleriyle birlikte Siyonistlere karşılık vermeye dönük kapsamlı ve eksiksiz bir program çizmiş, fakat verilecek cevabı, başkenti hiçbir surette tehlikeye atmamak için teröristlerin intikalinden sonraya bırakmıştı.

 

Terörist gruplarla yapılan 7 yıllık savaşın ardından Şam'a huzurun gelmesi ve Suriyeli güçlerin başkenti tamamen kontrol altına almalarından sonra Suriye Ordusu ve Direniş Cephesinin ortak operasyon odasında belirlenen özel programın icrası için geri sayım başlamış oldu. Zira artık Şam'da terörist kalmamıştı ve ordunun binlerce askerinin elleri, her türlü dış saldırıya karşılık vermek için serbest kalmıştı.

 

Siyonistler, Perşembe gününün ilk dakikalarında Kuneytra'daki (Baas ve Han Ernebe kasabaları) mevzileri ikinci kez hedef aldıklarında kararlı bir cevapla karşı karşıya geleceklerini muhtemelen beklemiyorlardı. Fakat gidişat 180 derece değişmiş ve Suriye Ordusunun özel cevap programı uygulanma aşamasına geçmişti.

 

Suriye Ordusunun birimleri ilk adımda İşgal Edilmiş Golan'daki askeri ve gizli istihbarat karargâhlarına 53 füze ateşlediler ve bu irade keskinliği Siyonistleri şoka soktu.

 

Siyonist rejim aldığı darbeleri telafi etmek için 7 savaş uçağıyla Suriye'ye saldırdı ve birkaç füzeyle Şam ve Kuneytra'yı hedefledi; Siyonistler ikinci aşamada savaş uçaklarının sayısını artırdılar ve Şam ve Kuneytra'ya ilaveten Humus'a da saldırdılar.

 

Suriye Ordusu birimleri ikinci aşamada İşgal Edilmiş Golan'daki (Cebelü'l-Şeyh) Siyonist mevzileri 12 taktik füze ile vurdu ve Siyonist rejim ordusuna ağır zayiat verdirdi.

 

İşgal edilmiş topraklara yapılan füze saldırısının ikinci aşamasıyla eşzamanlı olarak Siyonist rejim savaş uçaklarının sayısı da 28'e ulaştı ve Şam, Kunaytra ve Humus ikinci kez saldırıya uğradı.

 

Toplamda Siyonist rejimin savaş uçakları ve füze birimi yaklaşık 60 karadan karaya füzeyi (ezcümle Spike Nlos 109) Suriye topraklarına fırlattı fakat ordunun hava savunma sistemi bunların yaklaşık 42 tanesini takip edip yok etmeyi başardı.

 

Elde edilen bilgilere göre sadece 8 ya da 10 adet Siyonist füzesi Suriye ordusunun hava savunmasını geçerek bir silah deposuna ve bir hava savunma bölgesine isabet etti ve bunun sonucunda da sınırlı bir hasara yol açtı.

 

 

Peki Golan'daki Siyonist mevzilere ateşlenen yaklaşık 65 füzenin akıbeti ne oldu?

 

Siyonistler Demir Kubbe adlı savunma sistemlerinin Suriye füzelerini takip edip yok ettiğini iddia ediyorlar, fakat sahadaki gerçekler ve elde edilen bilgiler başka bir şey anlatıyor.

 

Çatışmanın ilk saatlerinde Siyonist rejimin İşgal Edilmiş Golan'daki 10 hassas ordu ve istihbarat karargâhının hedeflendiği ilan edildi sadece. İki gün sonra ise Siyonistlere vurulan öldürücü darbeler hakkında yeni bilgiler elde edildi ki bu durum girdikleri şoku ve medya ve istihbarat açısından mutlak bir sessizliğe gömülmelerinin nedenini açıklıyor.

 

Mashreghnews'in bildirdiğine göre İşgal Edilmiş Golan'ın “Kuzey” adlı bölgesi Siyonist rejimin stratejik merkezlerinden biri sayılıyor ve burada bir dizi hassas ve gizli askeri-istihbari karargâh yer alıyor. Bu merkezlerin özel rollerinin ani istihbaratın analiz edilmesi olduğu kaydediliyor.

 

Saha kaynaklarının bildirdiğine göre Suriye Ordusunun sarsıcı cevabı ve Golan'daki “Kuzey” adlı bu çok gizli istihbarat karargâhlarına onlarca füze fırlatması Siyonist rejime istihbarat alanında dikkate değer bir zarar verdi.

 

Suriye ordusunun füze birimi tarafından ateşlenen bu füzelerin çoğu stratejik “Kuzey” istihbarat karargâhındaki hedeflere isabet kaydetti.

 

Sahadaki bir kaynağın bildirdiğine göre Siyonist rejimin bu önemli karargâhında Suriye topraklarının 85 kilometre derinliğindeki ordu birliklerinin ve terörist güçlerin yer değiştirmeleri ve mevzileri gözlemlenerek analiz ediliyor ve gerekli gördüklerinde bu bilgiler kendi kuvvetleri ya da himaye ettikleri terörist gruplarla paylaşılıyordu.

 

Sahadaki kaynakların bildirdiğine göre Siyonist rejimin pek çok tecrübeli uzmanı da Suriye Ordusunun bu füzeli cevabı esnasında bu karargâhlarda faaliyet yürütmekle meşgul idiler. Bu merkezlerdeki onlarca İsrailli subay ve uzmanın öldüğü ve Siyonist rejimin ciddi zayiat aldığı yönünde haberler geliyor.

 

Perşembe gecesi sahada meydana gelen bu gelişmeler Siyonistlerin, Golan'daki hassas merkezlerinin hedefleneceğini beklemediklerini ve 3 buçuk sene önce Hizbullah'ın sınır bölgelerindeki İsrail mevzilerini vurması türünden bir cevap öngördüklerini, dolayısıyla gafil avlandıklarını gösteriyor.

 

 

www.medyasafak.net