Açık kirli sır: İsrail ordusu Suriye’deki el-Kaide teröristlerine yardımını itiraf etti

Açık kirli sır: İsrail ordusu Suriye’deki el-Kaide teröristlerine yardımını itiraf etti
Örgütün sözcüsü Mutasım el-Golani Ocak 2017’de The Wall Street Journal’a “İsrail kahramanca bizim yanımızda durdu. İsrail’in yardımı olmaksızın varlığımızı sürdüremezdik” diye konuşmuştu.

 

 

 

Stephen Lendman

 

 

Global Research

 

 

Bütün savaşlar gayrimeşru bir şekilde gerçekleri boğan Büyük Yalanlar ile meşru gösterilir, bu savaşları çıkaranlar askeri işgalin demokrasi inşası ya da insani müdahaleler olduğunu gerçekdışı bir şekilde iddia ederler.

 

Suriye savaşı hakkındaki en kirli açık sırlar şunlardır:

 

1. Bu, Obama'nın, şimdilerde de Trump'ın rejim değiştirme ve İran'ı izole etme amacıyla yürüttüğü, Suriye'nin meşru hükümetini Batı yanlısı bir kukla yönetimle değiştirme amaçlı bir savaştır (yanlış bir şekilde iddia edildiği gibi sivil bir savaş değildir).

 

2. Washington, NATO, İsrail ve onların emperyal müttefikleri Suriye ve diğer yerlerdeki IŞİD'i ve diğer teröristleri finanse edip yönlendirerek ve ağır silahlar dahil teçhiz ederek aktif bir şekilde desteklediler ve onları emperyal vekilleri olarak kullandılar.

 

İsrail ordu sansürü, İsrail ordusunun insanlık karşıtı savaş suçlarını ve Filistinliler karşısında her gün işledikleri zulümler hakkında herhangi bir şey yayımlanmasını yasaklıyor. Binlerce makale, belge ya da gizlemek istediği hayati bilgilere sahip diğer materyalleri ya yasaklıyor ya da redakte ediyor.

 

İsrail ordu sansürü Yahudi devletinin kurulduğu ilk günden bu yana mevcuttu. İddia edildiği gibi herhangi bir basın özgürlüğü yoktur orada.

 

Batı toplumlarındaki enformasyonun baskılanmasının yaygın şeklinin aksine İsrail askeri sansürü ülkede kanun haline gelmiştir ve askeri otoritelerle medya arasında gönüllü bir anlaşma mevcuttur.

 

 

4 Eylül'de Jerusalem Post'ta şu başlık yayımlandı: “IDF doğruluyor: İsrail Suriyeli isyancılara hafif silahlar sağladı.” Ve devamında:

 

“İsrail ordusu ilk kez Golan Tepeleri'ndeki Suriyeli isyancılara geniş miktarda para, silah ve cephane sağladığını kabul etti.”

 

“İsrail'in isyancı gruplara silah ve para sağladığı haberleri ilk kez birkaç yıl önce, Esad rejimi güçlerinin, İsrail'in terör gruplarına silah sağladığı ve üzerlerinde İbranice yazıların olduğu silah ve cephaneleri düzenli olarak ele geçirdikleri iddiaları ile gün yüzüne çıkmıştı.”

 

“Ordu İsrail'in Golan Tepeleri sınırındaki isyancı gruplara silah ve para yardımı yapma kararının isabetli olduğuna inanıyor.”

 

“Ordu Pazartesi günü geçtiğimiz bir buçuk sene içinde IDF'nin (Siyonist rejim ordusu) Suriye'deki İran ve Hizbullah hedeflerine karşı 202 saldırı düzenlediğini ilan etti.”

 

The Jerusalem Post İsrail ordu sansürünün gazetedeki haberlerini kaldırmalarını istediğini belirtti. Gazetenin yazı işleri müdürü David Brinn Russia Today'e şunları söyledi:

 

“Ordunun askeri sansürünce hikâyenin o kısmını -Suriye'deki hükümet karşıtı teröristleri silahlandırıp yardım etme hakkındaki veriler- güvenlik nedenleriyle kaldırmamız istendi.”

 

Haber, yayımlanmasından birkaç saat sonra kaldırıldı fakat makalenin online versiyonu Google önbelleğinde duruyor.

 

İşte Jerusalem Post'tan kaldırılan makalenin metni:


 

IDF doğruluyor: İsrail Suriyeli isyancılara hafif silahlar temin etti.

 

Beşşar Esad, İsrail'in terör gruplarına silah sağladığını ve kuvvetlerinin düzenli olarak üzerinde İbranice yazılar olan silah ve cephaneleri ele geçirdiğini iddia ediyordu.

 

Anna Ahronheim'ın haberi – 4 Eylül 2018 – 18:00- İsrail ordusu ilk kez Golan Tepeleri'ndeki Suriyeli isyancılara çok miktarda para, silah ve cephane sağladığını itiraf etti.

 

IDF Suriye iç savaşına dahil olmadığını iddia etmesine rağmen, Salı günü, İyi Komşu Operasyonu çerçevesinde İsrail'in sınırdaki Suriyeli isyancılara saldırılar karşısında kendilerini savunabilmeleri için düzenli olarak hafif silah ve cephane sağladığını ve yeni silahlar alabilmeleri için de önemli miktarda para temin ettiğini doğruladı.

 

2016'da başlatılan “İyi Komşu Operasyonu” çerçevesinde İsrail ordusu isyancılara 1524 ton gıda, 250 ton giyecek, 947,520 litre yakıt, 21 jeneratör ve 24900 paket tıbbi araç ve ilaç sağladı.

 

“İsrail'in isyancı gruplara silah ve para sağladığı haberleri ilk kez birkaç yıl önce, Esad rejimi güçlerinin, İsrail'in terör gruplarına silah sağladığı ve üzerlerinde İbranice yazıların olduğu silah ve cephaneleri düzenli olarak ele geçirdikleri iddiaları ile gün yüzüne çıkmıştı.”

 

Haberlere göre İsrail Suriye'deki Golan Tepeleri bölgesinde en az 7 farklı isyancı grubu silahlandırıyor. Bunlar arasında yaklaşık 400 savaşçıya sahip ve İsrail tarafından ayda 5000 dolar yardım aldığı tahmin edilen Fursan el-Colan grubu da var.

 

Örgütün sözcüsü Mutasım el-Golani Ocak 2017'de The Wall Street Journal'a “İsrail kahramanca bizim yanımızda durdu. İsrail'in yardımı olmaksızın varlığımızı sürdüremezdik” diye konuşmuştu.

 

Ordu, İsrail'in Golan Tepeleri ile sınır bölgesindeki isyancı gruplara silah ve para temininin doğru bir karar olduğuna inanıyor.

 

İsrail'in İyi Komşu Operasyonu –Esad rejiminin Temmuz ayında Golan Tepeleri'ni ele geçirmesine engel olmuştu-  dahilinde isyancı gruplara silah ve para sağlamadaki hedefi, Hizbullah ve İran'a ait kuvvetleri İsrail'in Golan Tepeleri'nden uzak tutmaktı.

 

Rus hava desteği ve İran destekli Şii milis savaşçıların yardımıyla geniş bölgeleri yeniden ele geçirmeyi sürdüren Suriye ordusunun bugün, savaşın yıprattığı ülkenin %70'den fazlasında kontrol sağladığına inanılıyor.

 

Suriye birlikleri İsrail sınırında tekrar mevzilenmeye başladıklarında iki düşman ülke arasında sürtüşmenin engellenmesi için Rus askeri polisi ve BM barış gücü Golan Tepeleri'ndeki sınır hattında görevlendirildiler.

 

İsrail, İran'ın Suriye'de yerleşmesi karşısında uyarıda bulundu ve defaatle Suriye toprağının İran tarafından bir ileri operasyon üssü ve Lübnan Hizbullahı'na silah sevkiyatında istasyon olarak kullanılamayacağı vurgusunda bulundu.

 

İsrail ordusu Suriye'deki İran hedeflerine pek çok kez saldırmış olsa da, bunun kapsamı bir İsrail F-16'sının Suriye hava savunması tarafından Ocak ayında düşürülmesine kadar kamuya mal olmadı.

 

Geçen yıl sabık İsrail hava kuvvetleri komutanı General Amir Eshel son beş yıl içerisinde Suriye'ye 100 hava saldırısı düzenlediklerini söylemişti.

 

Salı günü ise Ordu, son bir buçuk yıl içinde Suriye'deki İran ve Hizbullah hedeflerine 202 saldırı gerçekleştirdiklerini ilan etti.

 

İsrail, Suriye'ye savaş açıp meşru hükümetini Batı yanlısı kukla bir idareyle değiştirme hedefinde Washington, NATO, Suudiler ve bölgedeki diğer rejimlerle ittifak içerisindedir.

 

Rusya'nın 2015 Eylül'ünde savaşa dahil olması sahadaki dinamiği değiştirdi ve Suriye kuvvetlerinin ülkenin çoğunu teröristlerin kontrolünden kurtarmasına imkan verdi.

 

Ülkenin tamamen özgürleştirilmesi için hayati önem arz eden şey, tüm savaşların anası olacak şekilde, sayısız ağır silahlı ABD destekli teröristin elinden İdlib'i kurtarmak olarak beliriyor.

 

Russia Today'e göre:

 

“Yani el-Kaide 11 Eylül'de ABD'ye saldırdı. Sonra da ABD İslam ülkelerini el-Kaide'yi ‘bulup yok etmek' için tahrip etti. İsrail ise el-Kaide'yi finanse ediyor, besleyip silahlandırıyor…”

 

Şimdi meseleyi anladınız mı?

 

 

Çeviri: Medya Şafak