Suriyeli analist: İsrail’i yok edecek nihai savaşın kapılarında olabiliriz

Suriyeli analist: İsrail’i yok edecek nihai savaşın kapılarında olabiliriz
İşgal edilmiş Filistin toprakları halkı da bu çatışmanın kapsamlılığını ve nihai sonucu doğuracağını anladıklarında silahları ellerine alıp Afganistan sınırlarında başlayarak Bab el-Mendeb’e ve ötesine uzanan Direniş Ekseni’ndeki kardeşlerinin yanında dövüşecekler.

 

 

Memri.org

 

 

Suriye Ulusal Güvenlik Araştırma Enstitüsü'nden siyasi analist Taleb İbrahim, geçtiğimiz günlerde katıldığı al-Manar TV programında önemli açıklamalarda bulundu. İbrahim özetle şunları kaydetti:

 

“Netanyahu'nun bizi sürekli tehdit ettiği savaş bizim için en iyi ve en uygun seçenektir. Sizin kanalınızda daha önce dediğim gibi İsrailli düşmanın tüm başbakanlarını yenilgiye uğrattık. Şamir, Begin ve Olmert'i mağlup ettik ve şimdi sıra Netanyahu'da. Muhtemelen bu çatışma bugün pek çok yönde gelişecek ve bu adımlar bir Suriye ve İran yanıtını tetikleyecek… Düşmanı bekleyen büyük sürprizler var. Bugün bize nihai zaferi, İsrail'in yıkımını getirecek büyük savaşın kapıları önünde bekliyor olabiliriz. Suriye ve Irak'taki militanlar karşısındaki zaferi geride bıraktık, o dosya kapandı.”

 

“Her hangi bir savaş ve çatışmada kritik önemdeki faktör silahlar değil halktır. Müstakbel çatışmada işgal edilmiş Golan Tepeleri halkı büyük bir rol oynayacak. İşgal edilmiş Filistin toprakları halkı da bu çatışmanın kapsamlılığını ve nihai sonucu doğuracağını anladıklarında silahları ellerine alıp Afganistan sınırlarında başlayarak Bab el-Mendeb'e ve ötesine uzanan Direniş Ekseni'ndeki kardeşlerinin yanında dövüşecekler. Biz savaştan korkmuyoruz. Savaş için en uygun zaman bu an diyoruz biz. Başımıza gelenden daha büyük bir yıkım yaşamamız zaten mümkün değil fakat diğer taraf, düşman bunun bedelini ödemeli.”

 

 

Çeviri: Medya Şafak