Hamas lideri Yahya Sinwar: İran’ın yardımları olmasaydı şimdiki füze kapasitemiz olmazdı

Hamas lideri Yahya Sinwar: İran’ın yardımları olmasaydı şimdiki füze kapasitemiz olmazdı
2008’de elimizde sadece İran İslam Cumhuriyeti’nin sağladığı birkaç (BM-21) Grad füzesi ve ilaveten de lokal üretimiz füzeler ve bazı havan mermileri vardı. Direniş Beerşeba’yı 40 kilometre menzilli Grad füzeleriyle vurduğunda dünya çok şaşırdı. Dört yıl sonra, 2012’de direnişimiz İran sağladığı Fecr füzeleri ve kendi üretimimiz füzelerle Tel Aviv’i ilk kez vurdu.

 

 

 

Memri.org

 

 

Hamas'ın Gazze lideri Kudüs Günü nedeniyle 30 Mayıs 2019'da düzenlenen törende önemli noktalara değindi. Hamas'ın Gazze'de yayın yapan Al-Aqsa TV'sinde yayınlanan konuşmada İran'ın Filistin direnişine verdiği destek hakkında ayrıntılar ifşa edildi.

 

Yahya Sinwar: Burada ilan ediyorum ki bu çatışma işgal edilmiş toprakların tamamındaki tüm işgal sonlandırılmadan ve bizim inşallah Kudüs'e dönüp özgürleştirilmiş meydanlarında ve temizlenmiş El Aksa Camisi'nde namaz kılmamızdan önce bitmeyecek. Annelerimiz bu ruhu çocuklarına göğüslerindeki süt ile taşıdılar. Bu çatışma tüm kutsal topraklarımızdaki işgal kaldırılınca son bulacak.

 

2008'de direniş fraksiyonları içerisindeki bizim elimizde sadece İran İslam Cumhuriyeti'nin sağladığı birkaç (BM-21) Grad füzesi ve ilaveten de lokal üretimiz füzeler ve bazı havan mermileri vardı. Direniş, Beerşeba'yı 40 kilometre menzilli Grad füzeleriyle vurduğunda dünya çok şaşırdı. Dört yıl sonra, 2012'de direnişimiz İran İslam Cumhuriyeti'nin sağladığı Fecr füzeleri ve kendi üretimimiz füzelerle Tel Aviv'i ilk kez vurdu.

 

Eğer bu işgalciyle yeni bir savaş çıkarsa Allah'ın izniyle Tel Aviv ve diğer şehirler daha fazla füzelerle ezilecek.

 

Tekrar hatırlatayım, eğer İran'ın Filistin direnişine desteği olmasaydı biz bu kapasiteyi elde edemezdik. Gerçekte ümmetimiz bizi terk etti. Ümmet zor zamanlarımızda bizi yalnız bırakırken İran bizi silah, teçhizat ve uzmanlık bilgisi ile destekledi.

 

 

Medya Şafak