ÖZEL: Avivim Operasyonu ne anlama geliyor? / Nasrallah: Onlara gizlenin dedim ortadan kayboldular / RT Arabic: Kapıları bile kapatmadan üssü boşaltmışlar

ÖZEL: Avivim Operasyonu ne anlama geliyor? / Nasrallah: Onlara gizlenin dedim ortadan kayboldular / RT Arabic:  Kapıları bile kapatmadan üssü boşaltmışlar
RT (Russia Today) Arabic kanalı muhabiri Dalia Nammari Avivim askeri üssüne Salı günü girdi ve canlı yayında tamamen terk edilmiş olduğunu, üste tek bir ses bile duyulmadığını kaydetti. Mammari; binadaki odalarının kapılarının bile açık bırakıldığını, bu durumun Hizbullah’ın misilleme operasyonundan sonra İsrail askerlerinin büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını gösterdiğini belirtti.

 

 

Almanar / Alahadnews

 

 

Seyyid Nasrallah: 1 Eylül 2019 tarihini not edin: İsrail karşısında artık kırmızıçizgimiz yok / Angajman kurallarını değiştirdik

 

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Pazartesi günü yaptığı konuşmada İslami Direnişin Avivim misilleme operasyonuna atıfta bulunarak İsraillilere “1 Eylül 2019 tarihini not etmeleri uyarısında bulundu ve bunun Direniş ile Siyonist rejim arasındaki mücadelede yeni bir aşamaya işaret ettiğini” söyledi.

 

Seyyid Nasrallah şu şekilde devam etti:

 

“İsrailli düşman Hizbullah ile angajman kurallarını değiştirmek istedi, Direniş ise Tel Aviv'in belirlediği kırmızı çizgileri ilga etti. Avivim hamlesi tüm İsrail ve ABD tehditlerine ve işgal ordusunun Lübnan sınırında aldığı tedbirlere rağmen gerçekleştiği için haddizatında bir başarıdır.”

 

“Direniş Lübnan semalarındaki İsrail dronlarına karşılık verme kararı almıştır fakat karşılık vermenin doğru zaman ve mekânını belirleme yetkisi askeri önderliktedir.”

 

Nasrallah Allah'a hamd ettikten sonra İsrail saldırısına 8 gün içerisinde cevap vermeyi başaran Direniş savaşçılarını selamladı.

 

Hizbullah Genel Sekreteri son gerginlik sonrasında sessiz kalmayıp kendilerine dayatılan yeni denklemi kabul etmeyeceklerini ve kesinlikle misillemede bulunacaklarını söylediğini de hatırlattı.

 

 

“Onlara gizlenin dedim ortadan kayboldular!”

 

 

Seyyid Nasrallah sözlerine şöyle devam etti:

 

“İsrail Ordusu tehditlerimizden hemen sonra Lübnan sınırındaki tüm gözlem noktaları ve üslerini boşalttı. Ben onlara saklanıp potansiyel hedeflerden uzak durmalarını söylemiştim ama onlar tamamen ortadan kayboldular!”

 

“Bu son 8 günde tüm dünya tiranik güç İsrail'in korkup endişeye kapıldığını ve saklandığını gördü. Rezil oldular… Öte yandan Lübnan Ordusu, Direniş savaşçıları ve Lübnan halkı sınırdaki kasaba ve mekânlarını terk etmediler… Bu bir gurur vesilesidir. Üstelik Avivim darbesi gece karanlığında değil gün ortasında gerçekleşmiştir, Direniş liderliği bunu ve İsrail derinliğini vurmayı tüm risklere ve işgal rejiminin aldığı tüm tedbirlere rağmen özellikle tercih etti. Bu saldırıyla İsrailli düşmanın belirlediği önemli kırmızıçizgilerden biri saf dışı bırakıldı. Düşmanın 1948 yılında işgal ettiği bölgeler önemli kırmızıçizgilerinden biridir ve Direniş bu bölgeye saldırmayı başarmak suretiyle İsrail'in önemli kırmızıçizgilerinden birini değiştirmiştir.”

 

“Düşman angajman kurallarını değiştirmek isterken Direniş önemli kırmzıçizgilerden birini değiştirmeyi başarmıştır.”

 

“Bugün artık yeni bir hedefimiz var, İsrail dronları. Geçtiğimiz yıllarda dâhili mülahazalar nedeniyle bunları hedef almıyorduk.”

 

 

Siyonist rejim tarihinde ilk kez cephe boşaltarak geri çekildi”

 

 

Direnişe yakın bir kaynak ise şunları kaydetti:

 

“Merkava tankından daha az zırha sahip olan Wolf tipli aracın Kornet füzelerinden zarar görmemiş olması mümkün değil… Operasyondan sonra Siyonist Rejim Başbakan Benjamin Netanyahu değiştirdiği çatışma kurallarına geri döndü. İşgal rejimi ayrıca tarihinde ilk kez savunma tedbirleri alarak ön cephesini boşaltıp askerlerini geri çekti ve yerleşimcilerini cephede bıraktı.”

 

 

RT Arabic: Saldırı sonrasında üs tamamen terkedildi / Kapılarını bile kapatmadan gitmişler

 

 

Öte yandan RT (Russia Today) Arabic kanalı muhabiri Dalia Nammari Hizbullah'ın Pazar günü iki tanksavar füzeyle vurduğu Avivim askeri üssüne Salı günü girdi ve canlı yayında tamamen terk edilmiş olduğunu, üste tek bir ses bile duyulmadığını kaydetti. Mammari; binadaki odalarının kapılarının bile açık bırakıldığını, bu durumun Hizbullah'ın misilleme operasyonundan sonra İsrail askerlerinin büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını gösterdiğini belirtti. Kanal muhabiri İsrail kontrol noktasında ekiplerinin hiç kimseye rastlamadığını da belirtti.

 

 

Medya Şafak