Irak Hizbullah Tugayları: Füzelerimiz artık Ayn el-Esad Üssüne de ulaşıyor ve Amerikalılar bunu biliyor!

Irak Hizbullah Tugayları: Füzelerimiz artık Ayn el-Esad Üssüne de ulaşıyor ve Amerikalılar bunu biliyor!
"Daha önce füzelerimizin Ayn el-Esad Üssü’ne (Trump’ın ziyaret ettiği el-Anbar’daki üs; Medya Şafak) ulaşamadığını söylüyorduk ama bugün bu mümkün ve Amerikalılar da bunu iyi biliyor."

 

 

Hizbullah Tugayları (Ketaibu Hizbullah) Sözcüsü Muhammed Mohie, al-Ahed News'e verdiği röportajda Amerikalılara “Irak direniş güçlerince rezil edilmeden önce ülkeden çıkmaları” tavsiyesinde bulundu.

 

Mohie, ABD ve İsrail'in Haşdüşşabi karşısındaki düşmanlıklarının nedeninin Irak direniş güçlerini Amerikalılar ve İsrail rejiminin güvenliği için tehdit saymalarından kaynaklandığını belirterek “Bu son saldırı 40 milyon Iraklının tamamına yapılmıştır” dedi.

 

Muhie, Amerikan birliklerinin Irak'tan atılmasına yönelik planları hakkındaki soruyu ise şu şekilde cevapladı:

 

“2003 yılındaki işgalde Irak'taki Amerikan varlığı 250.000 askeri bulmuştu ve Direniş henüz yeni şekillenmekte olmasına rağmen onları yenmeyi başardı. Direniş, işgalden sonra tesis edildi. Her ne kadar bundan önce de kökleri mevcut ise de askeri direniş formu işgalden sonra oluştu. Sınırlı kapasitesine rağmen Amerikalıları dehşete düşürüp geri çekilmeye mecbur etmeyi başarabildi. Hatta Amerikan askerleri Kuveyt sınırından çıkarken, direniş birimlerinden kendilerini hedeflememelerini istemeleri için bazı bölgesel taraflara yalvarıyorlardı.

 

Bugün ise Irak direniş fraksiyonları ve Haşdüşşabi yüksek kapasiteye ve uzmanlığa, iyi eğitime ve saha tecrübesine sahipler. Bu demektir ki Irak bugün, sınırlı sayıdaki Amerikan askerini ve ABD üslerini kendi topraklarından çıkarmaya muktedirdir. Daha önce füzelerimizin Ayn el-Esad Üssü'ne (Trump'ın ziyaret ettiği el-Anbar'daki üs; Medya Şafak) ulaşamadığını söylüyorduk ama bugün bu mümkün ve Amerikalılar da bunu iyi biliyor.”

 

 

Medya Şafak