DEBKA: Füzeler Amerikan üssündeki bazı binaları tam ortalarından vurdu

DEBKA: Füzeler Amerikan üssündeki bazı binaları tam ortalarından vurdu
Siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun Amerikan emperyalizminin Batı Asya’daki en büyük üslerinden birini doğrudan vurmasının stratejik anlamını iyi kavramış gözüküyor. Sitedeki ilgili analizin bir bölümünün çevirisini sunuyoruz:

 

 

 

Siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nun Amerikan emperyalizminin Batı Asya'daki en büyük üslerinden birini doğrudan vurmasının stratejik anlamını iyi kavramış gözüküyor. Sitedeki ilgili analizin bir bölümünün çevirisini sunuyoruz:

 

 

“İran, balistik füzelerinin tam isabet kaydetme kabiliyetini geliştirmede kaydettiği başarıyı, 8 Ocak'ta Batı Irak'taki büyük Amerikan havaüssüne yaptığı hamle ile gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump ‘kayıp verilmemesi' ve ‘minimal hasar'a vurgu yaparak ‘erken uyarı sistemimiz çok iyi çalıştı' dedi. İran Devrim Muhafızları Komutanı General Emir Ali Hacızade ise 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada ‘Amacımız üsteki merkezi komuta odasını vurmaktı ve yaptığımız da buydu' diye konuştu.

 

Bu arada Amerikan özel şirketi Planet saldırının ve verdiği hasarın uydu fotoğraflarını yayımlayarak Ayn el Esad üssündeki en az 5 binanın -hangarlar ve diğer yapılar- İran füzelerinin ağır yaylım ateşiyle vurulduğunu gösterdi. Bir analist füzelerin ‘bazı ayrı binaları tam ortalarından vuracak kadar dakik olduğunu' belirtti.

 

Başkana en yüksek teknolojili Amerikan hava savunma sistemlerinin Ayn Esad'a fırlatılan İran füzelerini durdurmada niçin başarısız kaldıkları hakkında soru yöneltilmedi. Buna üç alternatifli bir açıklamayla cevap verilebilir: ya erken uyarı sistemleri füzelerin İran'dan fırlatıldığını tespit edemediler, ya füzeler üssün içinde patladıklarında engelleyiciler buna reaksiyon gösteremedi ya da ikisi birden gerçekleşti.

 

İsrail, İran karşısındaki ön cephede Amerika ile birlikte yer alması nedeniyle hayale kapılmıyor. Zira Amerikan ordusu İran'ın balistik füzeleri karşısında kendini savunmada yetersiz kalıyorsa, tüm erken uyarı ve füzesavar sistemleri Amerikan modelleriyle tamamen aynı olan İsrail de aynı gemide demektir.”

 

 

https://www.debka.com/irans-attack-on-us-airbase-in-iraq-finds-israel-vulnerable-to-same-kind-of-ballistic-missile-strike/

 

 

 

Medya Şafak