Atwan: İsrail-BAE anlaşması İran-Türkiye eksenini doğurabilir

Atwan: İsrail-BAE anlaşması İran-Türkiye eksenini doğurabilir
İran’ın bu plana cevabı, ileride Irak ve Suriye’yi de içerecek şekilde bir İran-Türkiye ortaklığıyla karşıt eksen oluşturmak olabilir. Pek çok İran medya kanalında son birkaç gündür özellikle bu ihtimal dillendiriliyor, özellikle de Türkiye’nin Katar’daki BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn sınırındaki askeri üssü göz önüne alındığında.

 

 

Abdülbari Atwan, Raialyoum sitesinde şunları yazdı:

 

“İsrail işgal devleti bu anlaşmalarla İran, Yemen ve Irak'a komşu olacak ve hava sahasının açılmasını ileride askeri uçakları için de kullanabilecek.

 

İran'ın bu plana cevabı, ileride Irak ve Suriye'yi de içerecek şekilde bir İran-Türkiye ortaklığıyla karşıt eksen oluşturmak olabilir. Pek çok İran medya kanalında son birkaç gündür özellikle bu ihtimal dillendiriliyor, özellikle de Türkiye'nin Katar'daki BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn sınırındaki askeri üssü göz önüne alındığında.

 

İsrail işgal devletinin Körfez'in batı sahillerindeki üslerdeki varlığı İran'ın lehine de olabilir. Zira bu üsler İran'ın füzelerinin, savaş gemilerinin ve intihar denizaltılarının menzilleri içerisinde yer alacak ve bu şekilde İran'ın İsrail'i vurmak için Suriye ve Lübnan'daki üslerine bağımlılığını azaltacak. İran'la müttefik Hizbullah, Haşdi Şabi ve Ensarullah güçleri de boş oturmayacaklar.”

 

 

Medya Şafak