Türkiye’ye Saldırı Suriye’nin İşi Değil / İki Ülkeyi Savaşa Sokmak İçin Komplo Kuruldu

Türkiye’ye Saldırı Suriye’nin İşi Değil / İki Ülkeyi Savaşa Sokmak İçin Komplo Kuruldu
Ortadoğu uzmanı Dr. Mahmud Rıza Emini, Fars Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda Suriye-Türkiye sınırında meydana gelen olayları değerlendirdi.
Türkiye’ye Saldırı Suriye’nin İşi Değil / İki Ülkeyi Savaşa Sokmak İçin Komplo Kuruldu

Fars News

Ortadoğu uzmanı Dr. Mahmud Rıza Emini, “Suriye yönetiminin Türkiye’ye top mermisiyle saldırıda bulunması mantıklı değil; Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkarmak isteyen eller var” diye konuştu.

Çarşamba günü Türkiye-Suriye sınırında iki ülke arasındaki gerginliği artıran şüpheli bir gelişme yaşandı.

Önce Suriye topraklarından Türkiye’nin sınır bölgesine top atışı yapıldı ve beş Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

Daha sonra Türkiye misillemede bulunarak Suriye’deki belli bölgeleri saatlerce top atışına tuttu.

Türkiye topraklarına atılan top mermisi tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin de üye olduğu NATO acil toplandı ve konuyu inceledi. Batılı ülkeler de birbiri ardı sıra kınama mesajları yayınladı.

Ortadoğu uzmanı Dr. Mahmud Rıza Emini, Fars Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda Suriye-Türkiye sınırında meydana gelen bu olayı değerlendirdi.

Suriye yönetiminin Türkiye’ye top mermisiyle saldırıda bulunması mantıklı değil

Dr. Emini, “Suriye yönetiminin mevcut durumda herhangi bir ülkeye karşı askerî bir eylemde bulunması mantıklı değil. Bu, hedef ülkenin Suriye’ye saldırmasına sebebiyet verecek bir eylem olur” diye konuştu.

Ortadoğu uzmanı Dr. Emini, “Suriye ile Türkiye arasında bir savaş çıkarsa NATO Türkiye’nin yanında yer alacak ve savaşa müdahil olacaktır. Bu da NATO açısından savaşa aktif katılımın bahanesi olur” dedi.

Çatışmalar Suriye’ye askerî müdahalenin altyapısını hazırlıyor

Dr. Emini şöyle konuştu: “Çarşamba günkü saldırı sınırlıydı, ancak Suriye’ye askerî müdahale için altyapı oluşturmak amacıyla gerçekleşti. Dolayısıyla şu konu gündeme geliyor: Bu olayın failleri yalnızca Türkiye’yi Suriye topraklarına sokma peşinde değiller, bunun ardından NATO’yu da bu savaşa dâhil etme peşindeler; Suriye’yi bir savaş ülkesine dönüştürmek istiyorlar.”

Türkiye halkı Ankara’nın Suriye’ye müdahalesine karşı

Dr. Emini röportajın devamında şöyle konuştu: “Türkiye uzun zamandır Suriye meselesinin içinde yer alıyor. Oysa Türkiye halkı buna karşı. Türk halkı bu duruma hep karşı çıktı. Son günlerde Türkiye halkı Meclis’in önünde bir miting düzenleyerek Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesine karşı çıktı.”

Ortadoğu uzmanı Dr. Mahmud Rıza Emini, “Türk halkı, ülkesinin komşu bir ülkeyle savaşa girmesini istemiyor. Hatta Türkiye Suriye’ye askerî bir müdahalede bulunursa veya NATO Türkiye’ye Suriye’de askerî bir görev verirse, Türk halkı bu konu üzerinde duracak ve tepkisini ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Dr. Emini, “Bu olay, planlı bir projenin varlığını göstermektedir. Türkiye sınırları ötesinde planlanan bir projenin…” dedi.

Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkarmak isteyen eller var

Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkarmak isteyen ellerin olduğunu vurgulayan Dr. Mahmud Rıza Emini, “Türkiye-Suriye savaşı çıkarsa bu tam ölçekli bir savaşa dönüşür ve bu savaşın ateşi Türkiye’yi de yakar” diye konuştu.

Dr. Emini, Suriye ile savaşın Ankara’nın ulusal çıkarlarına ters düşeceğinin altını çizdi.

medyaşafak