38 yılın ardından resmi itiraf geldi: Eylem İslami Direniş’in

38 yılın ardından resmi itiraf geldi: Eylem İslami Direniş’in
Şehid Ahmed Kassir, 11 Kasım 1982’de, Güney Lübnan Tire’deki İsrail askeri komuta merkezine patlayıcı yüklenmiş arabasıyla dalarak Hizbullah’ın ilk bombalı şehadet operasyonunu gerçekleştirmişti. Eylem, aralarında subayların da olduğu 76 Siyonist askerin ölümü ve 118’inin de yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

 

 

Şehid Ahmed Kassir, 11 Kasım 1982'de, Güney Lübnan Tire'deki İsrail askeri komuta merkezine patlayıcı yüklenmiş arabasıyla dalarak Hizbullah'ın ilk bombalı şehadet operasyonunu gerçekleştirmişti. Eylem, aralarında subayların da olduğu 76 Siyonist askerin ölümü ve 118'inin de yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

 

Bugünlerde ise bir grup Şin Bet (Siyonist Rejim İç İstihbarat Birimi) subayı, o gün yaşadıkları korkuya ve İsrail askeri polisinin bombalı araç saldırısı hipotezinin yaygınlık kazanmasına engel olmaya dönük çabalarına dair tanıklıkta bulunuyorlar.

 

Verdikleri kayıpların büyüklüğünün yol açacağı psikolojik etki yüzünden İsrail askeri sansürünün, Hizbullah'ın eylemdeki sorumluluğunu bugüne dek resmen itiraf etmekten çekindiği bildiriliyor.

 

Şin Bet yetkilileri patlamanın hemen ardından saldırının Hizbullah'ın işi olduğuna dair pek çok veri elde ettiklerini de vurguladılar.

 

Ayrıca bkz. http://medyasafak.net/haber/2460/hizbullah-in-sehitler-gunu-yildonumu-ve-sehid-ahmed-kassir-in-sehadet-

 

 

Medya Şafak