"Amerika, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Deniz Mayınlarıyla Baş Edemez"

"Amerika, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Deniz Mayınlarıyla Baş Edemez"
“Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, mayının yanı sıra düşmana karşı koyabileceği başka bir güce daha sahiptir. Amerikalılar zamanı geldiğinde onun ne olduğu anlayacaklar.”
Amerika, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Deniz Mayınlarıyla Baş Edemez
 


Tuğgeneral Fehmi, “Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri mayın ve mayın türleri konusuna tamamen hâkimdir. Amerika’nın deniztilkileriyle bir şey yapamayacağından kuşkumuz yok” diye konuştu.

Fars Haber Ajansı’na konuşan Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Tuğgeneral Mahmud Fehimi, Deniz Kuvvetleri’nin mayın gücüne dikkat çekerek şöyle dedi: “Mayın, mayın döşeme ve deniztilkisi konuları derin konulardır ve 2. Dünya Savaşı’ndan beri, birçok ülke mayınlardan çok büyük zarar gördüğünden, bu konu çok önemsenmiştir.”

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin mayın ve mayın türleri konusuna tamamen hâkim olduğunu ifade eden Tuğgeneral Fehimi, “İslam Cumhuriyeti’nde mayın konusuyla yalnızca bizim komutanlığımız ilgilenmektedir. Yeterli uzmana ve üretime sahip olduğumuzdan mayın tasarımında ve imalinde hiçbir sorunla karşılaşmıyoruz” dedi.

Amerika’nın Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasını engellemek amacıyla bölge sularına deniztilkisi göndermesine de değinen Deniz Kuvvetleri Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Fehimi, “Amerikalılar çok konuşurlar, ama iş pratiğe geldiğinde sorun yaşarlar. Amerika’nın deniztilkileriyle bir şey yapamayacağından kuşkumuz yok” diye konuştu.

Mayın konusunun basit bir konu olmadığına dikkat çeken Tuğgeneral Fehimi, “O kadar zayıflar ki insansız denizaltı araçları kullanıyorlar. Güçlü olsalardı, mücadele edebilecek olsalardı insanlı sistemler kullanırlardı. İnsansız sistemlerle bu iş olmaz” dedi.

Tuğgeneral Fehimi sözlerinin sonunda şöyle dedi: “Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, mayının yanı sıra düşmana karşı koyabileceği başka bir güce daha sahiptir. Amerikalılar zamanı geldiğinde onun ne olduğu anlayacaklar.”

Geçtiğimiz günlerde Amerika, müttefiki Avrupa ülkeleriyle ortaklaşa çalışarak, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatmasını engellemek için bölge sularına mayınların yerini tespit edip imha edebilme gücüne sahip deniztilkileri, insansız denizaltı araçları gönderdiğini duyurmuştu.


medyaşafak