Filistin Yönetimi yetkilisi: İran zaten Batı Şeria’da

Filistin Yönetimi yetkilisi: İran zaten Batı Şeria’da
Siyonist rejim medya kuruluşu The Jerusalem Post'un ismini vermediği Filistinli bir güvenlik kaynağına göre, Filistin İslami Cihad hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'da büyüyen direniş gruplarını silahlandırmak ve finanse etmek için İran'dan gelen fonları kullanıyor.

 

 

The Cradle

 

Siyonist rejim medya kuruluşu The Jerusalem Post'un ismini vermediği Filistinli bir güvenlik kaynağına göre, Filistin İslami Cihad (PIJ) hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'da büyüyen direniş gruplarını silahlandırmak ve finanse etmek için İran'dan gelen fonları kullanıyor.

 

The Jerusalem Post’un 26 Haziran baskısında, bu kaynağın "İslami Cihad İran'ın parasını Batı Şeria'da silah ve sadakat satın almak için kullanıyor. Örgüt üyelerine yüksek maaşlar ödüyor," dediği aktarıldı.

 

Haberde ismi verilmeyen bir başka Filistinli yetkilinin de "İran zaten burada, Batı Şeria'da" dediği belirtiliyor.

 

Bu yetkili, "İranlılar Filistinli ajanlarının kontrollerini Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya kadar genişletmelerini istiyorlar" diye ekledi.

 

Son üç yılda işgal altındaki Batı Şeria, İslami Cihad’a bağlı Cenin ve Nablus Tugayları gibi bir dizi yeni direniş grubunun yükselişine tanık oldu ve Aslanlar Yuvası gibi diğer yeni gruplar da adlarından söz ettirmeye başladı.

 

Batı Şeria'da 2000 yılından beri faaliyet gösteren El Aksa Şehitleri Tugayı adlı grup ise Filistin Yönetimi'nin El Fetih partisine gevşek bir şekilde bağlı birkaç silahlı direniş grubunun koalisyonundan oluşuyor.

 

Filistin Yönetimi yaygın olarak İsrail rejiminin gündemini ilerletmek için kullandığı bir aparat olarak görülse de, bazı güvenlik ve istihbarat yetkilileri, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail'e karşı mücadelede aktif rol alan El Aksa Şehitleri Tugayı'nda gizlice ikili roller üstleniyorlar.

 

The Jerusalem Post, Filistin Yönetimi'nin bu nedenle “Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup çok sayıda El Fetihli militanın şu anda İran'ın maaş bordrosunda olmasından korktuğunu” yazıyor.

 

The Cradle'ın kısa süre önce yaptığı bir araştırmaya göre Batı Şeria'daki direniş esas olarak İsrail ordu üslerinden çalınan silahların yanı sıra Irak, Suriye ve Ürdün üzerinden kaçak yollarla getirilen silahlara dayanıyor.

 

Ancak doğrulanmamış raporlar, İran'ın aktif desteğinin Batı Şeria'ya girmeye başladığını iddiasını sürdürüyor.

 

İran Dini Lideri Ali Hamaney geçtiğimiz günlerde Tahran'da üst düzey İslami Cihad yetkilileriyle yaptığı bir toplantıda "Batı Şeria'daki direniş gruplarının artan gücü Siyonist düşmanı dize getirmenin anahtarıdır ve bu yol devam etmelidir" demişti.

 

Tahran, Gazze Şeridi'nde olduğu gibi Batı Şeria'daki direnişi de doğrudan desteklemeye hazır olduğunu sürekli olarak dile getiriyor.

 

Medya Şafak