Kuzey Kore Hamas’a güdümlü tanksavar füzesi verdi

Kuzey Kore Hamas’a güdümlü tanksavar füzesi verdi
“Bulsae-2, (Kuzey) Kore Demokratik Cumhuriyeti'nde (DPRK) üretilen güdümlü bir tanksavar füze sistemidir. Sovyet yapımı Fagot'un varyantı olan bu silahın zırh delme kapasitesinin 400-500 mm olduğu bildirilmektedir. Bulsae, anti-emperyalist ulusların ve grupların Filistin mücadelesine verdikleri desteğin bir başka örneği olarak dikkat çekiyor.”

 

Al-Mayadeen, Filistin Direnişinin Gazze savunmasında kullandığı bazı silahların Kuzey Kore tarafından sağlandığını yazdı. Yazıda şu bilgilere yer verildi:

 

Bulsae-2, (Kuzey) Kore Demokratik Cumhuriyeti'nde (DPRK) üretilen güdümlü bir tanksavar füze sistemidir. Sovyet yapımı Fagot'un varyantı olan bu silahın zırh delme kapasitesinin 400-500 mm olduğu bildirilmektedir. Bulsae, anti-emperyalist ulusların ve grupların Filistin mücadelesine verdikleri desteğin bir başka örneği olarak dikkat çekiyor.”

 

Öte yandan The Korea Times'da yazan Kang Hyun-kyung'un makalesine göre, Güney Kore savunma yetkilileri, Hamas tarafından kullanılan bazı silahların Kuzey Kore kaynaklı olabileceğine dair şüpheler nedeniyle Filistin’deki çatışmayla yakından ilgileniyor.

 

 

Medya Şafak