Siyonist rejim: 5000 askerimiz yaralı, 2000’i de sakat kaldı

Siyonist rejim: 5000 askerimiz yaralı, 2000’i de sakat kaldı
İsrail Rejimi Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria 9 Aralık'ta İbranice Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte "İsrail yaralı sayısı bakımından daha önce hiç böyle bir olaya tanık olmadı" dedi. Luria, "Sakat askerlerin yüzde 58'inin bacak ya da kollarının kesilmek zorunda kaldığını" da sözlerine ekledi.

 

 

 

İsrail rejimi ordusu, Gazze'ye yönelik iki aydır sürdürdüğü etnik temizlik harekâtı sırasında 5.000 askerlerinin yaralandığını ve bunların 2.000’inin de sakat kaldığını itiraf etti.

 

İsrail Rejimi Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria 9 Aralık'ta İbranice Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte "İsrail yaralı sayısı bakımından daha önce hiç böyle bir olaya tanık olmadı" dedi.

 

Luria, "Sakat askerlerin yüzde 58'inin bacak ya da kollarının kesilmek zorunda kaldığını" da sözlerine ekledi.

 

İsrail rejimi ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki Filistin direnişi tarafından sadece 91 askerin öldürüldüğünü iddia ederken, El Kassam Tugayları'nın son iki aydır İsrail araçlarını ve tanklarını her gün imha ettiğini belgelemesi, gerçek ölü sayısının gizli tutulduğunu gösteriyor.

 

Herzl Dağı Askeri Mezarlığı Müdürü David Oren Baruch geçen ay verdiği bir röportajda, her bir, bir buçuk saatte bir askerin gömüldüğünü açıklamıştı.

 

Baruch 19 Kasım'daki bu röportajında "Sadece Herzl Dağı mezarlığında 48 saat içinde 50 asker gömdük" demişti.

 

 

Çeviri: Medya Şafak