"El Menar Sitesi El Mikdad Ailesinin Askeri Üssünde"

"El Menar Sitesi El Mikdad Ailesinin Askeri Üssünde"
(Lübnan’dan yayın yapan ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen) El Menar TV internet sitesi Mikdad aşiretinin askeri kanadını Beyrut’un güney banliyösünde ziyaret etti. Site yazarı İsrai el Fas, aşiretin yetkilileri ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı olduğu söylenen Suriyeli rehinelerle burada buluştu.
El Menar Sitesi El Mikdad Ailesinin Askeri Üssünde
 


(Lübnan’dan yayın yapan ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen) El Menar TV  internet sitesi Mikdad aşiretinin askeri kanadını Beyrut’un güney banliyösünde ziyaret etti. Site yazarı İsrai el Fas,  aşiretin yetkilileri ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı olduğu söylenen Suriyeli rehinelerle burada buluştu.

El Menar internet sitesi muhabirinin, başka medya mensuplarının girmesine izin verilmediği yere girmesine izin verildi.

“Tamamen çevresinden izole olmuş bir bölgenin yakınlarındaki çevre koridorlarda yürüdük. Girişte, silahlı insanlar vardı. Giriş herkese yasaktı, hatta aile üyelerine bile. Mobil telefonlar ve kameralara da izin verilmemişti. Tek istisna bizdik” ifadelerini kullanıyor İsrai el Fas, haberinde.

El Menar internet sitesi, 30’dan fazla Suriyelinin tutulduğu “misafir odası”na doğru hareket etti. Otuzlu yaşlarında gösteren başlarındaki askeri yetkili, Türk rehine ile “daha şişman” olan Suriyeli rehinelerin daha güvenli bir yere götürülmesini söyledi.

Misafir odasında bulunduğumuz süre içerisinde sorgu için çağrılmıştı ve beklenen sorular kendisine soruldu. Adın ne? Mesleğin ne? Özgür Suriye Ordusu’yla ilişkin nedir? En son ne zaman Suriye’yi ziyaret ettin? Şu ve bu konu hakkında neler biliyorsun?

Sorgucu, Menar internet sitesine, sorgu sırasında duruma göre yumuşak olunduğu gibi bazen sert davranışlar da sergilediklerini söyledi.

Körfez vatandaşları hedef değil. Canbolat: Bu benim işim değil

El Mikdad ailesinin bir yetkilisi, herhangi bir Suudi ve Katarlı vatandaşın, aşiretin askeri kanadının hedefi olmadığını belirterek tek hedefin ÖSO üyeleri ve Türk vatandaşları olduğunu kaydetti. Bu arada Türklerin de kaçırmalarda parmağının bulunduğuna işaret eden sorgucu, Türkiye’nin rehinecilere himaye ve destek verdiğini, Lübnanlı rehineleri bırakması için gösterilen çabaları engellediğini dile getirdi. 

El Mikdad ailesinin üyelerinin Lübnan’da yaşamakta olan Katar Prensesi’yle ilgili bilgiye sahip olduğunu ve onun istediği gibi dolaşabildiğini belirttiler. “Onun, Hamad bin Casim’in akrabalarından birisi olduğunu biliyoruz” dediler.

“Nerelerde dolaştığını biliyoruz. Araba plakasını biliyoruz. Az önce Ravşe bölgesindeki Petit Kafe’deydi. Onu kaçırmak isteseydik, bunu kolayca yapardık, ancak bunu yapmak istemiyoruz.”

Lübnan hükümeti hakkında Mikdad aşireti yetkilileri, kendilerinin politik konulara ilişkin konuşma yetkilerinin bulunmadığını, İçişleri Bakanı’nın kendilerini sakin olmaya davet ettiğini kaydetti. Bununla birlikte “Suriye’de kaçırılan Lübnan vatandaşı ve el Mikdad aşireti üyesi Hassan el Mikdad’ın durumunu sormadan önce kaçırılan Türk vatandaşının durumunu sordu” ifadesini kullanarak Dışişleri Bakanı’nı suçladı.

El Mikdad aşireti yetkilileri El Menar internet sitesi ekibine “Buradan Lübnan’daki çeşitli politik figürlere özellikle de 14 Mart hareketine mesaj gönderiyoruz. Herhangi bir karşı cevap ya da saldırıya geçme durumu olursa onlar da bizim hedefimiz haline gelirler” ifadelerini kullandılar. Mesajı alması gereken ilk kişi Canbolat’tır.” Sonra da ekledi: Artık gerisine karışmam.

medyaşafak