"Gazze Artık Siyonist Rejimle Mücadeledeki En Zayıf Halka Değil"

"Gazze Artık Siyonist Rejimle Mücadeledeki En Zayıf Halka Değil"
Diğer yandan Berekeh, Hamas ve Hizbullah arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu söyledi ve “Siyonist varlığa karşı mücadeleyle ilgili olarak iki parti arasında işbirliği ve koordinasyon mevcuttur” dedi. Olağan ve periyodik toplantılar yaptıklarını söyleyen Hamas yetkilisi, “birlikte aynı siperdeyiz” dedi.

Gazze artık Siyonist rejimle mücadeledeki en zayıf halka değil

Marwa Haidar

El Manar
 


Lübnan'daki Hamas ve İslami Cihad yetkilileri, Gazze'ye yönelik son saldırı sırasında direnişin kırmızı çizgilerin ötesine geçtiğini söyledi ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nin artık Siyonist varlıkla mücadelede artık “en zayıf halka” olmadığını vurguladı.

Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi Ali Berekeh, El Manar web sitesine verdiği bir röportajda Siyonist varlığın gerçekten de örümcek ağından daha zayıf olduğunu savundu.

Berekeh, Gazze'nin Filistin davası üzerinde pek çok etkisi olduğunu söyledi. Kudüs'e dönmenin doğru yolunun görüşmeler ve uzlaşmalar değil, direniş olduğunu ifade etti.

Web sitemize “Filistinlilerin iradesi, işgalcilerin iradesinden daha güçlüdür” şeklinde konuşan Berekeh, “Gazze artık İsrailli düşmanla mücadele en zayıf halka değildir” diye vurguladı.

Röportaj, Beyrut'ta düzenlenen “Arap Dünyası'nda İslamcılar ve Filistin davası” başlıklı bir konferans sırasında yapılmıştı.

Berekeh, “Filistinliler cephede yalnız değildir, ulus onların yanında duruyor. Bu yüzden zafer sadece Filistinlileri değil, bütün ulusundur” dedi.

Direnişin halktan gördüğü desteği selamlayarak, bunun, Gazze zaferini getiren denklemin bir parçası olduğunu söyledi.

Berekeh, bu denklemdeki diğer unsurun, direnişin “bazıları yerel yapım, bazıları ise İran yapımı” olan silahları olduğunu ekledi. Bu bağlamda, ulusun Filistin direnişine olan desteğinin önemini vurguladı.  

İran ve Hizbullah'la İlişkiler

İran'ın Filistin direnişine olan desteğiyle ilgili olarak, İslam Cumhuriyeti'yle olan ilişkilerin Suriye krizi konusundaki anlaşmazlıklara rağmen kesilmediğini savundu.

Hamas yetkilisi, “Hamas ve İranlılar arasındaki ilişki ve koordinasyon devam ediyor” dedi ve şunları söyledi:

“İran'a, direnişi ve Filistin halkını desteklemedeki rolünden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Elde ettiğimiz zaferdeki önemli rolünden ötürü İranlıların desteğine teşekkür ediyoruz.”

Diğer yandan Berekeh, Hamas ve Hizbullah arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu söyledi ve “Siyonist varlığa karşı mücadeleyle ilgili olarak iki parti arasında işbirliği ve koordinasyon mevcuttur” dedi. Olağan ve periyodik toplantılar yaptıklarını söyleyen Hamas yetkilisi, “birlikte aynı siperdeyiz” dedi.

Önümüzdeki dönemde, “özellikle Gazze zaferinden sonra, Siyonist varlığın bu ateşkesle ortadan kalkmayacak olması nedeniyle” ilişkilerin gelişmesini ümit ettiğini söyledi.
Berekeh, “Bu ateşkes yalnızca bir raunttur ve mücadele, gerçek zafere ulaşıncaya ve bütün Filistin toprakları özgürleştirilinceye kadar devam edecektir” dedi.

Rifai: Artık Tel Aviv de Denklemde

Lübnan'daki İslami Cihad temsilcisi Ebu İmad Rifai de Gazze'ye yönelik son İsrail saldırısı sonrasında “şimdi Filistin direnişinin roketleri, işgal altındaki Filistin'in her noktasına ulaşabilecek durumdadır” dedi.

El Manar web sitesine “Son zafer, Siyonist varlıkla çatışma denklemine yeni coğrafi alanlar ekledi” diyen Rifai, “Bu denklem yalnızca İsrailli düşmanın tahayyülleri üzerinde değil, direnişin roketlerinin işgal altındaki Filistin'in her noktasına ulaşabilir durumda olduğunun görülmesiyle düşen kırmızı çizgiler üzerinde de büyük etki yaratmıştır” şeklinde konuştu.

Rifai, “İsraillilerin Filistin halkına yönelik saldırısı kesintisiz bir saldırıdır ve Gazze'ye yönelik son saldırı, pek çok amaca yönelik olsa da bunlar bertaraf edilmiştir” dedi ve “Geçen hafta Gazze'de yaşananın özgün bir zafer olduğunu söylemek, Siyonist amaçları engellemek için yeterlidir. Direniş seçeneğini güçlendirenin ne olduğunu söylemek de aynı şekilde” diye ekledi.

Rifai ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısının amaçlarından birinin “bölgenin iki yıldır tanık olduğu değişimi test etmek” olduğunu belirtti.

“Bu yılki saldırıyı 2008-2009'daki Gazze saldırısından ayırt eden şey bölgedeki değişikliklerdir” diyen Rifai, “sözde ‘ılımlı Araplar' da, Filistin'e olan destekleri hala yeterli değilse de, eskisi gibi değildir” dedi.

medyaşafak