İran’a Karşı Savaş Çıkarmak İçin İkinci Siyonist 11 Eylül: Analiz

İran’a Karşı Savaş Çıkarmak İçin İkinci Siyonist 11 Eylül: Analiz
Bir analiste göre Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü (WINEP) gibi siyonist kuruluşlar açıkça, İran’a yönelik bir askeri saldırıyı meşrulaştırmak amacıyla Amerikalılar için “yeni bir 11 Eylül tarzı kitle katliamı” tasarlıyor.
İran’a Karşı savaş çıkarmak için ikinci Siyonist 11 Eylül: Analiz

Bir analiste göre Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü (WINEP) gibi siyonist kuruluşlar açıkça, İran’a yönelik bir askeri saldırıyı meşrulaştırmak amacıyla Amerikalılar için “yeni bir 11 Eylül tarzı kitle katliamı” tasarlıyor.

Kevin Barrett, Press TV web sitesindeki bir makalesinde, “11 Eylül’ün örtbas edilmesi yeterince kötü. Fakat WINEP gibi Siyonist cephe kuruluşları açıkça, İran’a yönelik bir savaş başlatmak amacıyla Amerikalılar için yeni bir 11 Eylül tarzı kitle katliamı arayışına girdiği zaman, Amerikan halkı için bu kuruluşları ifşa etme zamanı gelmiştir” diye yazdı.

Geçtiğimiz Cuma günü WINEP’in Araştırma Müdürü Patrick Clawson, ABD’nin İran’ı kendisine veya İsrail’e karşı ilk ateşi açan taraf olması için provoke etmek üzere gizlice ve güç araçlarını kullanarak çalışması gerektiğini, aksi halde İran’la savaş başlatmanın gerçekten de çok zor olacağını söyledi.

“Açıkçası kriz başlatmanın gerçekten zor olduğunu düşünüyorum,”dedi  Clawson ve ekledi: “Amerika Birleşik Devletleri’nin… ah… Başkan’ın bizi nasıl İran’la savaşa sokacağını görmek benim için çok zor.”

Sonuç olarak Clawson, “Amerika’nın savaşa girmek için izlediği geleneksel yolun ABD çıkarlarına en uygun yol olduğu” sonucuna vardığını söyledi.

Arkasından ABD başkanlarının ülkelerini savaşa sokmadan önce “beklemelerinin gerektiği”, Amerikan tarihinden bir dizi tartışmalı olay – Pearl Harbor saldırısı, Lusitania’nın batması, Tonkin Körfezi olayı ve USS Maine’in havaya uçması - sıraladı.

İsrail lobicisi, yüzünde bir sırıtmayla, “Eğer İranlılar riske girmekten kaçınırlarsa, olabilecek en iyi şey savaşı başkalarının başlatması olur” dedi.

\"Birileri başka baskı yollarıyla yaptırımları birleştirebilir. 17 Ağustos’taki patlamadan söz ettim. Baskıyı arttırabilirdik. Yani bakın, İran denizaltıları periyodik olarak aşağı iniyor; bir gün içlerinden bir tanesi yukarı çıkamayabilir. Neden olduğunu kim bilecektir? Baskıyı arttırmak istiyorsak bir çok şey yapabiliriz. Ben bunu savunmuyorum, yalnızca… bunun bir ‘ya / ya da’ önermesi olmadığını iddia ediyorum. İranlılara karşı üzeri kapalı yollar kullanma oyunu içindeyiz. Bu oyunda daha fazla rahatsızlık yaratacak şeyler yapabiliriz.”

Analist, Clawson’un açıkça söylememekle birlikte “Amerika’nın ‘terörle savaşının’, yani gerçekte İsrail için İslam’la savaşının şaşırtma amaçlı 11 Eylül saldırısını ‘beklemek zorunda kaldığını’” da kastettiğini belirtti.

Barrett, “WINEP, tıpkı AIPAC gibi bir suç örgütüdür; yabancı bir gücün kayıtdışı ajanlarının oluşturduğu bir şer yuvasıdır. Açıkça kitle katliamını ve ihaneti savunmayıp sadece kendilerinin ve/veya destekçilerinin düzenlenmesine yardımcı oldukları 11 Eylül darbesine yönelik muhalif sesleri susturma çağrısı yapsalar bile, hepsinin tutuklanıp hapse atılmaları gerekir” diye ekledi

Analist, sözlerini “Sınır çizgisini aşıp İsrail adına, ve kolaylıkla Üçüncü Dünya Savaşı’na dönüşebilecek bir savaşı başlatmak için Amerikalılara yönelik bir kitle katliamını savundukları noktada ise, faaliyetlerini durdurma, içeri tıkma ve darağacı kurma zamanı gelmiş demektir. Onlar, yaptıkları şeye ‘Yakın Doğu Politikası’ adını veriyor. Ben ise büyük ihanet ve kitle katliamı işlemek üzere kurulan komplo adını veriyorum” diye tamamladı.

medyaşafak