"İslam Karşıtı Film, Terry Jones ve YouTube"

"İslam Karşıtı Film, Terry Jones ve YouTube"
"Medya, Konsolos ile birlikte ölen diğerlerini elçilik görevlileri olarak tanıttı ki, bu ihmal edilen bir yalandır. Onlar çok özel kişilerdi ve ben onların kim olduklarını ifşa etmekte şu an için özgür değilim. Gordon daha sonra bunu yapabilir. Ancak ben bunu öğrendiklerinde karşı-terörizme hizmet eden birçok kişinin üzüleceğini söyleyebilirim."

İslam Karşıtı Film, Terry Jones ve YouTube

Jim Dean

Press TV




Pazılın olabildiğince çok parçasını bir araya getirmek ve tabii kayıp parçaları kendi yerlerinde açığa çıkarmakla meşgul olunan bir gündü.

Ama kesinlikle şu sonuca ulaştık ki, dikkatice planlanmış ve yönetilmiş, başkanlık seçimlerinin son haftalarındaki bölünme izini takip ederek savaş gündeminin kazanması için 11 Eylül'e isabet ettirilen, bir istihbarat operasyonu seyrediyoruz.

“Kimin yararına?”, bir istihbarat soruşturmasının başlangıcında sizin her zaman sorduğunuz ilk sorulardan birisidir. Bu sorunun cevabı çok basittir, İsrailli militanlar gevşek yelkenlerine biraz ters rüzgar doldurmaya gayret ederler ve dünyanın her yerindeki arkadaşlarından faydalanarak birkaç devlet gemisi varlıklarını kayalıklara sürerler.

‘Hakiki'  bir film olduğuna inanmıyoruz, bugüne kadar küresel bazda papağan gibi tekrarlanan ilk haberdir. Bizce olanın hepsi bu fragmandan ibarettir. Daha evvel hiç görmediğim kadar çok kötü ve berbat kalitede bir yapım ki, aklı başında birisi onun için asla para harcamaz, yahut herhangi bir sinema onu gösterime sokmaz.

Ama Bay ‘Bacile'nin akıl hocası, Steve Klein, röportajında Bacile'nin biletler satılmadan filmin fragman gösterimine yeltenmenin tümüyle başarısız olduğunu öğrenmekten mutsuz olduğunu iddia ediyor. Onun bir kelimesine inanmıyorum. O asla bir film değildi. Klein cevap vermeye devam ediyor, o,  Bacile'nin nereli olduğuyla gerçekten ilgilenmedi. Bunun sebebi, onun iddiasına göre,   Bacile'nin  Mısır'da kalan ailesini koruyan bir İsrailli olduğunu açıklamasıydı.

Bu, aklıma bir şeyler getirdi. Klein,  Mısır'daki birçok Kıpti kilisesine saldırıya ve ölümlere neden olmuştu. Mısır'daki büyük dini arbededen bu zamanda kim fayda sağlayabilirdi? Bacile şamar oğlanı karakterdir, geçmişte sahte banka kimliği sebebiyle mahkûm olmuş yapışkan bir karakter. O sinsi bir kimsedir ve siz onların birçoğunu dalaverelerini gizlemek için olabildiğince kullandıkları “aktivist” faaliyetler içinde bulursunuz.

Klein'ın ordu kayıtları onun Vietnam'da savaşan ve benim daha evvel bir Amerikalının yaptığını hiç duymadığım “VC birimlerine sızma” göreviyle teğmen olarak geri dönen birisi olduğunu gösteriyor.

Sonra, anaakım medyada yola devam ediyoruz ve onlar kendilerini bu iğrenç işte nasıl rezil ediyorlar. Elçilik saldırılarının hemen ardından gelen günlerdeyiz ve onlar hala sahte film hikâyesini kabul ettirmeye çalışıyorlar. O, “Reverend Terry Jones” üzerinden bütün gün gösterilen on üç dakikalık bir nefret yayınıydı. Jones bütün gün süren web yayınında ne dedi, bunları yazamayız bile. Ben henüz Jones tarafından söylenenlerin iğrenç, suça teşvik edici ve çok kışkırtıcı şeyler olduğunu söyleyen bir medya haberi görmedim.

Biz yine sormak zorundayız, bu kadar çok sayıdaki medya platformlarının bütün muhabirleri ve editörleri nasıl böylesine kör yahut aptal olabilirler… veya… onlar Terry Jones'u eşelemekten vazgeçiriliyorlar mıydı? Gordon Duff'un makalesi onun destekçilerinin kim olduğuna dair bazı yeni ifşaatlar içerir… Olağan şüpheliler. (Gordan Duff'un makalesi için http://www.medyasafak.com/haberler/2012/09/15/CIA-ve-Mossada-Bagli-Bir-Grup-Islami-Degerlere-Saldiriyor-448.html Ç.N.)

Bugün web gezegeninin harika dünyasında küçük bir kazı yaptık. Eğer Terry Jones ve onun tahmini elli müridi tüm gün web yayını sağlayabilseydi, ben de Rev kabul edilirdim (Yazar, The Rev olarak bilinen Amerikalı müzisyen James Owen Sullivan'a atıf yapıyor. Ç.N.). Yine, Holy Roller Tempe'deki Jim Dean de olabilirdim. Böyle olunca güzel bir alışveriş için çarşıya çıktım ve hesap makinem tarafından ihtiyaç duyulan bazı ilginç şeyler öğrendim.

Dünya çapında web yayınının hacim değeri her bir megabayt için 3.000 dolardı. Kendimi elektrikle dürtüklenmiş bir sığır gibi hissettim. 480p kalitede bir saatlik çalışma yaklaşık bir milyon dolara geliyordu. Terry Jones'un web yayını parasını kilisesinin üyelerinden aldığını düşünebilir miyim? Hayır, düşünemem.

Jones'un bunun için ödediği parayı nasıl sağladığı hakkında böyle büyük bir alışverişi ortaya koyacak herhangi bir medya görebilir miyim? Hayır. Söz bitti. Araştırmacı gazeteciliğin gerçek dünyasında bunun gibi bir soru listenin başında yer almaz. Medyanın operasyonun taraflarından birisi olduğunu gösteren apaçık sorular sorma.

Şimdi film fragmanının Youtube üzerinden dağıtılması üzerinden ilerleyelim ki, biz sahte filmin gerçekliğini düşünüyoruz. Gordon Duff bu akşam PressTV'deydi ve ilk ortaya çıkarılan şey genellikle üç izleyici şikâyeti üzerine hesabınızın şüpheli hesap kategorisine alındığıydı.

Ama Papaz Jones için 46 binden fazla şikâyet vardı ve o hala işine devam ediyordu. Tarihte benzeri olmayacak bir biçimde bir fragmanın bu şekilde uzun bir süre duruyor oluşundan kim menfaat sağlar, bir düşünün. Google ve YouTube'daki ikili üyeler kendi küçük resimlerini böylesine bir terazinin üzerine koyabilirler miydi?

YouTube ve Google'ın iğrenç materyallerin dünya çapında dağıtımını sağlamak için uygun zemin hazırlama işine bulaştıklarını düşünmeli miyiz? Evet, düşünmeliyiz. Bu yıl Google'ın arama motorunda diğerlerinin üzerinde kesinlikle özel menfaatler sağlayan her çeşit düzenlemeyi gördük. Gerçekte, bir model görünümüyle bakıldığında sizden birisi Google'da bir istihbarat işletimi görmeyi umacaktır.

Yakın tarihli bir örneğimiz daha var. Gwenyth Todd, cesur bir Amerikalı, Bahreyn'deki Amerikan kuvvetlerine halk içinde gerçekleştirilecek bir saldırı için İran'ın korsan bayrağı kullanma teşebbüsünü durdurmaya yardım etti. Washington Post onun hikâyesi hakkında 5.500 kelimelik muazzam bir makale hazırladı. Fakat bir gün sonra, eğer siz Google'da “Gwenyth Todd” ismini aradıysanız, herhangi bir hikâye bulamazdınız. Onu bulmak için daha derinlere doğru kazmanıza izin veren bir maden ruhsatı başvurunuzun olması zorunlu olacaktı.

Bunda bir anormallik olduğunu düşünmeli miyiz? Google arama motorlarının etkilendiğini düşünmeli miyiz? Evet. Bu, Google'ı dünyanın bütün uluslarına potansiyel bir ulusal güvenlik tehdidi haline getirir mi? Evet, getirir. Özel bir şirket onların kötü adamlar tarafından kontrol edilmemeleri için daimi gözetim sağlayan bağımsız bir düzenlemeye sahip olmamalı mı?

Ve nihayet, en kötü haber son içindir. Bilgi kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri Özel Kuvvetlerinden bir birliğin Bingazi'deki konsolosluk saldırısından günler evvel Libya'ya gönderildiğini söylüyor. Afişlerin birkaç gün evvel peşinen basıldıklarını zaten biliyoruz.

Medya, Konsolos ile birlikte ölen diğerlerini elçilik görevlileri olarak tanıttı ki, bu ihmal edilen bir yalandır. Onlar çok özel kişilerdi ve ben onların kim olduklarını ifşa etmekte şu an için özgür değilim. Gordon daha sonra bunu yapabilir. Ancak ben bunu öğrendiklerinde karşı-terörizme hizmet eden birçok kişinin üzüleceğini söyleyebilirim.

Onlar silah arkadaşları olduğundan bu olmayacak. Hayır. Onları gerçekten üzecek olan şey, kendi insanlarını öldüren bu Birleşik Arap Emirlikleri Özel Operasyonlar ekibini kimin eğittiğini öğrendiklerinde gerçekleşecek.

Yıllardır onlara, bizim düşmanlarımızın istihbarat ve özel operasyonların içinde kendi derin bağları olduğunu, yüklenici ağ yoluyla kelimenin tam anlamıyla kendi paralel komutalarını işlettiklerini ve çok iyi finanse edildiklerini anlatmaya çalışıyoruz. Ben buna Afganistan'daki afyon tarlaları gibi kaynakları da eklemeliyim.

Bu durum Amerikan yönetimini son derece utanç verici bir pozisyonda bıraktı. Başkasının günahını çeken ve gerçekte ne olduğunu gizleyen bir şamar oğlanı için dozu artacak bir baskı gelecektir. CATO Enstitüsü, yakınlarda Koch kardeşler tarafından kontrol edildi, bu rolü oynayacak gibi görünüyor, kukla terör gruplarına bir tokat atacak (CATO Institute, kişisel özgürlük, Serbest Pazar ve Barış sloganını kullanan bir hareket. http://www.cato.org/ adresine bakılabilir. Ç.N.).

Fakat küçük de olsa, her zaman bir şans vardır, birisi karar vermelidir ki, düşmana karşı savaşma vaktidir. Kendi askerlerimiz içinde olan düşmana karşı, ölümüne ve onları söküp atacak bir savaş…

Jim Dean Hakkında

Jim Dean geçmişi Amerikan Devrimi'ne uzanan eski bir asker ailesine mensup. Babası İkinci Dünya Savaşı'nda P-40 ve sonra P-51 Mustang ile savaşan bir pilot. Annesi ise henüz 16 yaşındayken dul kalmış birisi. Dean'ın makaleleri ulusal güvenlik, istihbarat, kara propaganda ve psikolojik harekat, kişisel video arşivleri dahil olmak üzere askeri istihbarat tarihi ve şimdiki savaşları konu alır. Jim Dean Veterans Today'in yönetici editörüdür.

medyaşafak