"Hizbullah’ın Askeri Gücü, Siyonistlerin Savaş Planlarını Bozuyor"

"Hizbullah’ın Askeri Gücü, Siyonistlerin Savaş Planlarını Bozuyor"
"Diğer yandan Brimen, Tel Aviv’de yapılan ve Hizbullah’ın, içlerinde 700 kilometreye kadar menzilli roketlerin de olduğu 70 bin rokete sahip olduğu yönündeki tahminlere dikkat çekti. Siyonist günlük gazete Haaretz ise Hizbullah’ın şu anda devasa ve geçmişte benzeri görülmemiş bir askeri güce sahip olduğunu doğruladı."
Hizbullah’ın Askeri Gücü, Siyonistlerin Savaş Planlarını Bozuyor

El Manar

Yerel Editör

Hizbullah, Siyonistlerin gelecekteki savaşlarla ilgili karar alma süreçlerinde önemli bir yer tutuyor ve büyüyen askeri kapasitesi, Tel Aviv yöneticilerinin Lübnan’da ve bölgede herhangi bir askeri maceraya girişmeyi düşündükleri zaman canlarını sıkıyor.

Bu gerçek, Siyonist günlük Yediot Ahronot gazetesine konuşan üst düzey bir Siyonist güvenlik yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Yetkili, Hizbullah’ın dev roket sahası olmasa, İsrail’in uzun süre önce İran’ın nükleer tesislerine karşı bir saldırı başlatmış olacağını vurguladı. Yetkiliye göre savaş kararı, bölgesel bir savaşa neden olabilirdi.

İstihbarat alanında uzman Siyonist yazar Rounim Brimen, Globes isimli yerel online gazeteye Hizbullah’ın gelecekte Siyonist düşmanla karşı karşıya gelme konusundaki hazırlıklarından söz etti ve insansız Eyyub uçağının işgal altındaki Filistin hava sahasına girmesini de bu bağlama yerleştirdi.

Brimen, istihbarat yetkililerinin, Eyyub’un amacının bir sonraki savaşta hedef alınacak yaşamsal önemdeki tesisler de dâhil olmak üzere bir dizi hedef belirlemede Hizbullah’a destek sunmak amacıyla istihbarat bilgisi almak olduğunu söylediklerini aktardı.  

Brimen, Hizbullah’ın şu andaki askeri gücünün dünyanın en ileri ve gelişkin gücü olduğunu söyleyerek, eski Mossad şefi Meir Dagan’ın, Hizbullah’ın gücünü devasa olarak tanımlayan ve partinin bu gücü Siyonistlerin 2000 yılında Lübnan’dan tarihi önemdeki geri çekilişinden bu yana biriktirdiğini ve şu anda dünya ülkelerinin yüzde 90’ının sahip olmadığı silah sistemlerine sahip olduğunu söyleyen açıklamalarından alıntı yaptı.  

Diğer yandan Brimen, Tel Aviv’de yapılan ve Hizbullah’ın, içlerinde 700 kilometreye kadar menzilli roketlerin de olduğu 70 bin rokete sahip olduğu yönündeki tahminlere dikkat çekti. Siyonist günlük gazete Haaretz ise Hizbullah’ın şu anda devasa ve geçmişte benzeri görülmemiş bir askeri güce sahip olduğunu doğruladı.

Gazete, “Partinin başarısı, Başkan Barack Obama’nın izlediği Ortadoğu politikasının başarısızlığını karakterize eden temel başarısızlıklardan biri” diye ekledi.

medyaşafak