Amerika Suriye Savaşında Siyonist Subayları Kullanıyor

Amerika Suriye Savaşında Siyonist Subayları Kullanıyor
Suriye’de yayın yapan Dampress’in internet sitesinde yayınlanan haberde, artarda yenilgiye uğraması sonucunda Amerika’nın Özgür Suriye Ordusu adlı grubun yetersizliğini itiraf etmek zorunda kaldığı ve bunun üzerine tecrübeli İsrailli subayları sokak savaşlarında kullanmaya karar verdiği kaydedildi.

Fars News

Suriye'de yayın yapan Dampress'in internet sitesinde yayınlanan haberde, artarda yenilgiye uğraması sonucunda Amerika'nın Özgür Suriye Ordusu adlı grubun yetersizliğini itiraf etmek zorunda kaldığı ve bunun üzerine tecrübeli İsrailli subayları sokak savaşlarında kullanmaya karar verdiği kaydedildi. 
 
Bu meyanda İsrailli subayların Suriye topraklarına girmesinin ifşa olmasıyla birlikte bir kez daha terörist Özgür Ordu'nun perde arkasındaki destekçileri ortaya çıktı. Artık Özgür Ordu'nun çok sayıda ücretli terörist milisi kullanarak Suriye Ordusu ile çatıştığı herkes tarafından bilinmekteydi.
 
Dampress'in haberine göre Suriye topraklarına giren 40 İsrailli subay, sınır aştıktan sonra yirmişerli gruplara ayrıldı ve bir grup Suriye'nin kuzeyindeki Halep'e, diğeri ise Şam'a yöneldi. Şam'daki grubun Şam Uluslararası Havalimanı çevresinde çıkan olaylarda etkili oldukları biliniyor.
 
Özgür Suriye Ordusu'nun yabancı ücretli milisleri kullanmasına rağmen Suriye Ordusu'na karşısında başarı elde edememesi üzerine Amerika ve Türkiye, Suriye savaşında İsrailli subayları kullanma seçeneğine başvurdu.
 
Bu şartlarda Amerika Özgür Suriye Ordusu'nun yetersizliğini itiraf etmek zorunda kaldı ve sokak savaşlarında tecrübeli olan subaylardan faydalanmanın dışında bir yol bulamadı. Bu noktada en iyi seçenek Güney Lübnan ve Gazze'deki sokak savaşlarında tecrübe kazanan Siyonist subaylardı. 
 
Amerika ve Türkiye bu amaçla İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın ve ayrıca Türkiye istihbaratının desteğiyle 40 Siyonist subayı Suriye topraklarına soktu. 
 
Burada bu subayların Suriye'ye nasıl girdikleri sorusu akla gelmektedir. 
 
Mevcut bilgiler, CIA'e bağlı yüksek rütbeli subayların Türk mevkidaşlarıyla irtibata geçtiklerini ve onlardan ordu mensubu yüksek rütbeli bir komutan ve Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan bir rütbeliyle görüştürmelerini talep ettiğini göstermektedir.
 
Bütün bunlar Suriye Ordusu'nun Özgür Suriye Ordusu'na ağır kayıplar yaşattığı ve Özgür Ordu komutanlarının savaşa devam etmeye korktukları ve kaçmaya niyetlendikleri dönemde yaşandı. Elbette Özgür Ordu'ya mensup subayların birçoğu ordu henüz Suriye Ordusu ile karşılaşmadan kaçmayı başarmışlardı. Bunun üzerine Amerika mevcut durum devam ettiği takdirde Beşşar Esad'ın zaferinin kesinleşeceği sonucuna varmış, Suriye liderine ağır darbe indirmekten başka bir seçeneğin kalmadığına kanaat getirmişti.
 
Bu esnada CIA subaylarından biri mevcut durumdan kurtulmanın tek yolunun Şam Havalimanı'nı kuşatmak olduğunu öne sürdü. Türkiye'nin de bu öneriyi kabul etmesi üzerine taraflar Şam Havalimanı'na nasıl gireceklerini ve operasyonu nasıl yöneteceklerini görüşmeye başladılar. Nitekim Şam Havalimanı ülkenin başkentinde olması hasebiyle Suriye Ordusu'nun egemen olduğu merkezlerden biriydi ve buraya girmek kolay olmayacaktı.
 
Taraflar karşılıklı müzakerelerin sonunda Şam Havalimanı'na girmenin en iyi yolunun sokak savaşı olduğuna karar verdiler; çünkü Özgür Suriye Ordusu'nun bunun dışında yapabileceği bir şey yoktu. Öte yönden operasyonu yönetme gücüne de sahip değildi.
 
Bu koşullarda Amerika, sokak savaşlarını yönetebilme kabiliyetine sahip subaylardan yardım almaya karar verdi. Tabii bu iş için İsrail Ordusu'nda kullanılmak için eğitilen subaylardan daha iyisini bulamazdı. 
 
Amerika'ya göre İsrailli subaylar, Güney Lübnan ve Gazze'deki uzun savaşlarda sokak savaşı konusunda tecrübe kazanmışlardı ve bu savaşları kolaylıkla yönetebilirlerdi.
 
Türkiye, Amerika'nın bu kararına Özgür Suriye Ordusu'nun bu öneriyi kabul etmeyeceği gerekçesiyle karşı çıksa da Amerika Türkiye'den sorunun çözümünü kendisine bırakmasını istedi. 
 
Amerika, Türkiye'den Özgür Suriye Ordusu'nun komutanlarıyla görüşme ayarlamasını talep etti ve Şam Havalimanı operasyonunun büyük bir operasyon olduğunu ve geniş koordinasyon olmadan operasyonun istenilen sonucu vermeyeceğini belirtti. 
 
Bunun üzerine CIA subayları MOSSAD'la görüşerek 40 İsrailli subayı Şam Havalimanı operasyonunda görevlendirdi. Yapılan anlaşma uyarınca 40 İsrail subayından yirmisi Şam'a hareket edip Şam Havalimanı operasyonunu yönetecek, geri kalan yirmisi ise Halep'teki operasyon merkezinde konuşlanarak gerekirse takviye kuvvet olarak operasyona katılacaktı.
 
Ama asıl sorun Özgür Suriye Ordusu komutanlarını İsrailli subayların Suriye topraklarına girmesi önersine verecekleri tepkiydi. Komutanların bu öneriyi kabul etmemesi ihtimali de söz konusuydu. Amerika malî yardım vaadiyle Özgür Ordu'nun gönlünü aldı.
 
Özgür Ordu'nun bu planı çabucak kabul etmesi Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nı gafil avladı. Daha sonra operasyonun planı hazırlandı ve unsurlardan her birinin görevi belirlendi. İsrailli subaylar Şam Havalimanı'na hareket ettiler. Fakat Suriye Ordusu'nun gücü ve tecrübesi onları şaşkına çevirdi. Özgür Ordu'ya bağlı yaklaşık üç bin milis bu operasyonda öldürüldü ve Siyonist subaylar iki kayıpla geri çekilmek zorunda kaldı.
 
Medyaşafak