"İsrail İşgal Kuvvetleri Hizbullah Savaşçılarıyla Yüzleşmeye Hazırlıksız"

"İsrail İşgal Kuvvetleri Hizbullah Savaşçılarıyla Yüzleşmeye Hazırlıksız"
Siyonist rejimin Kanal 10 televizyonu işgal kuvvetlerinin Golan Tepeleri’ndeki Paraşütçü Birliği tarafından sahnelenen bir tatbikat hakkında bir haber yayımladı. Ve bir kez daha, İsrail işgal kuvvetleri yeni bir savaşta Hizbullah savaşçılarıyla yüzleşmeye hazırlıksız görünüyor.
İsrail İşgal Kuvvetleri Hizbullah Savaşçılarıyla Yüzleşmeye Hazırlıksız

El Menar

Bir kez daha, İsrail işgal kuvvetleri yeni bir savaşta Hizbullah savaşçılarıyla yüzleşmeye hazırlıksız görünüyor.

Siyonist varlığın Kanal 10 televizyonu işgal kuvvetlerinin Golan Tepeleri’ndeki Paraşütçü Birliği tarafından sahnelenen bir tatbikat hakkında bir haber yayımladı.

Tatbikatta Lübnan coğrafyasına benzeyen bir sahada İsrail Paraşütçü Birliği ile Hizbullah savaşçıları arasında yaşanacak yüz yüze bir çatışma canlandırılıyordu.

Kanal 10 televizyonu haber spikeri, “İran saldırısının geciktiği doğru. Bununla birlikte İsrail ordusu Lübnan’la yeni bir çatışmaya hazırlanıyor. Askeri analistimiz Paraşütçü Birliği’nden bir gruba katıldı ve onlarla birlikte Golan Tepeleri’nin kuzey tarafındaki Hermon Dağı’na gitti” dedi.

Habere göre, Siyonist askerler uzun bir mesafeyi tırmandıktan sonra canlandırma süresince Hizbullah savaşçıları tarafından pusuya düşürülüyorlardı.

Askerler nereden ateş edildiğini bilmiyor olmalarına rağmen Hizbullah askerleriyle yüz yüze çarpıştılar. Haberde, çatışmaların canlandırılması sırasında bu askerlerin hepsi bir Hizbullah savaşçısı tarafından yaralandı, denildi. Kanal 10, askerler bu tatbikatta, taktik bir hatanın bedelinin kendi hayatları olduğunu öğrendiler, dedi.

Bir paraşütçü olan Eliezer Toledano, “Hizbullah ile savaşın tamamını canlandıramayız. Düşmanı tatbikat sahasına getirmek mümkün değil. Bununla birlikte, tatbikatlar en azından bir noktayı gösterir ki, çatışma çok yakındır” diyor.

Tatbikat İsrail ordusundaki gerçek bir çatışmayı gösterdi: İşgal kuvvetleri gelecek savaşta Hizbullah savaşçılarıyla yüzleşmeye hazır değil.

Bunun yanında, manevralara iştirak eden genç paraşütçülerin çoğu İkinci Lübnan Savaşı olarak bilinen Temmuz 2006 Savaşı’nda yer almadılar.

Manevra, asla olmadığı kadar büyük Amerika – İsrail iki taraflı askeri tatbikatı Austre Challenge’nin (Sert Meydan Okuma) bir parçasıydı.

Bir milyar dolardan biraz daha aza mal olacak ve üç hafta sürecek tatbikata 3500’ün üzerinde Amerikan ve 1000 İsrail askeri katılıyor.

Tatbikatta Suriye kriziyle uğraşmaktan İran İslam Cumhuriyeti ile çarpışmaya, ayrıca Lübnan Direniş hareketi Hizbullah’ın stratejik tehdidine kadar bazı senaryolar canlandırılıyor.

medyaşafak