"Press TV Üzerindeki Yasak İran’a Karşı Savaş İlanıdır"

"Press TV Üzerindeki Yasak İran’a Karşı Savaş İlanıdır"
Bir politika uzmanı, Avrupa Birliği’nin İranlı televizyonların yayınlarını bloke etme kararı özünde İslam Cumhuriyeti’ne karşı bir savaş ilanıdır, dedi.
Press TV üzerindeki yasak İran’a karşı savaş ilanıdır
 


Bir politika uzmanı, Avrupa Birliği’nin İranlı televizyonların yayınlarını bloke etme kararı özünde İslam Cumhuriyeti’ne karşı bir savaş ilanıdır, dedi.

Berkley’den politik yorumcu Ralph Schoenman  Salı günü Press TV ile yaptığı özel bir röportajda, “Press TV’yi ve İran’dan gelen her sesi susturmak istiyorlar”,  dedi.

Schoenman durumu, “Şunu anlamak zorundayız ki, bu özünde, NATO ülkeleri ve Amerikan emperyalizmi tarafından İran milletine ve halkına karşı ekonomik ve baştan sona bir savaşın ilanıdır”, ifadesiyle vurguladı.

Uzman, Amerika Birleşik Devletleri başkanlık adayları arasında yakınlarda gerçekleşen tartışmayı referans gösterdi. Bu tartışmada Başkan Obama kendi yönetiminin İran’a karşı benzeri görülmemiş kısıtlamalarıyla övünürken, rakibi Cumhuriyetçi Mitt Romney daha da sıkı yaptırımlar istiyordu.

O, “Bu bağlamda, Press TV yayınlarının Eutelsat üzerinden yayımlanmasının yasaklanması bu yaptırımların bir parçası olarak Avrupa Birliği tarafından dayatılıyor”, dedi.

Obama ve Avrupa Birliği’nin Nobel Barış Ödülü ile ödüllendirilmesiyle dalga geçen Schoenman, Tahran’ın nükleer enerji programı hakkındaki endişeler bahanesiyle İran’a karşı bir savaş isteyen Batı’nın ikiyüzlülüğünü kınadı.

Schoenman devamla, “İsrail bunu imzalamayı reddederken İran Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasını imzaladı. İsrail böyle bir şey yapmayı reddederken İran Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu müfettişlerine izin verdi” dedi.

Analist, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’i onların “bölge boyunca uzun vadeli gayrı meşru savaşlar başlatma” niyetleriyle uyumlu olan İslam Cumhuriyeti’ne karşı savaş tehditleri sebebiyle de eleştirdi.

Schoenman bir hafta evvel başlayan ve üç hafta sürecek olan, İsrail’in füze savunma sistemlerinin entegrasyonunu ve sağlamlaştırılmasını amaçlayan ABD – İsrail savaş oyunlarını ve yine İran kanallarının yayın yasağını referans göstererek, bunların  “Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İran’a karşı savaş hazırlıkları”nın bir parçası olarak İran’ın ekonomisini boğma çabalarının yanında yer aldığını” vurguladı.

Schoenman sözlerini, “Press TV’nin sesinin susturulması İran halkının bu savaş tehdidine ve ekonomilerinin boğulmasına cevabının susturulmasıdır. NATO, emperyalist ülkeler ve elbette Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail bunda öncü rol oynuyorlar”, diyerek tamamladı.

medyaşafak