"ABD ve Arap Kuklaları İsrail Karşıtı Şii Direnişini Kırmak İstiyor"

"ABD ve Arap Kuklaları İsrail Karşıtı Şii Direnişini Kırmak İstiyor"
"Tam şu andaki amaçları Suriye’nin kontrolünü kurmak, İsrail’i kuşatan Şii yayını kırmak. Bunu Suriye’yi yıkmak yoluyla yapmak istiyorlar, fakat iktidara getirmek istedikleri kişilerin İsrail’in dış politika amaçları için makul olacağını da düşünmüyorum."

E. Michael Jones: ABD ve Arap kuklaları İsrail karşıtı Şii direnişini kırmak istiyor


Press TV


Bir analist, NATO'nun Esad'ı devirip yerine kontrol altındaki bir İslamcı/ABD tarafından yerleştirilmiş rejim kurması halinde İsrail'in pazarlık ettiğinden fazlasını kazanacağını söylüyor.


Bunun arka planında İsrail, Suriye'de hükümet değişikliği için hazırlanıyor ve bir yandan kendisinin yasadışı ve açıklanmamış nükleer silah cephaneliği hakkında her tür tartışmadan kaçınırken diğer yandan Suriye'nin elinde kimyasal silahların bulunmasını küresel bir mesele olarak pazarlamak için elinden geleni yapıyor. Bu, İsrail'i ABD ile birlikte, bağımsız egemen uluslara karşı devamlı bir emperyal savaş haline gelen şeyde, Suudi Arabistan ve Katar tarafından finanse edilen El Kaide gibi terör gruplarına doğrudan destek verir hale getiriyor. Batı'nın kimyasal silahları, rasyonel ülkelerde büyük kaygılar yaratan bu yabancı isyancıların ellerine geçirildi.

Press TV, bu konu hakkında South Bend şehrinden “Culture Wars” dergisinin editörü E. Michael Jones ile bir röportaj yaptı. Aşağıda, bu röportajın yaklaşık bir çözümlemesi sunulmaktadır.

Press TV: Benyamin Netanyahu, Tel Aviv'in ABD ile işbirliği içinde Suriye'de rejim değişikliğine hazırlandığını söyledi. Ne tür değişikliklere hazırlanıyorlar ve sizce bu değişiklikleri gerçekleştirmeleri ne kadar uzakta?

Jones: Sanırım Arap Baharı sürecinde Mısır'da ve diğer ülkelerde yaşanan değişikliklere gönderme yapıyorlar. Amerikan dış politikası bu ayaklanmalar karşısında sürpriz yaşamıştı, fakat sonrasında bu ülkede kontrolü ele geçiren İslamcıların yardımına koştular ülkedeki yeni iktidarla aynı gemiye binmenin bir yolu olarak hızlı bir ittifak kurdular.

Bana göre bugün ABD-İslamcı ittifakının temel projelerinden biri Suriye'dir. Burada Kaddafi ve Mübarek gibi bir diğer laik lider var ve İslamcılar bu lideri devirmek için Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ile işbirliği yapacaklar.

Bence İsrail bunu yaparak pazarlık yaptığından fazlasını elde edecek çünkü bu insanlar İsrail'i sevmiyor. Bunu kişisel deneyimlerimden biliyorum. Bu İslamcılarla bir araya geldim, onlar Amerikalıları oyaladıklarını ve galip gelir gelmez İsrail'e saldıracaklarını söylüyorlar.

Press TV: ABD'nin bir zamanlar Sovyetler'e karşı Taliban isyancılarını kullanması gibi, Suriye'nin de yeni bir Afganistan olabileceğini mi kastediyorsunuz?

Jones: Evet, Libya'da kullandıkları insanları kullanıyorlar. Libya'da Muammer Kaddafi'ye saldırmak için kullandıkları insanları Suriye'ye götürdüler ve şimdi Esad'ı devirip Suriye'de İslamcı bir rejim kurmak için bu İslamcı gruplarla ittifak halindeler.
 

Soru şu: Bu insanlar İsrail hakkında ne hissediyorlar? Anladığım kadarıyla İsrail'den hoşlanmıyorlar. Sanırım İsrailliler bu insanlarla birlikte çalışacaklarını ve aralarında husumet olmayacağını düşünüyorlarsa akılları başında değil demektir.


Press TV: Yarattığı sonuç ne olursa olsun, ABD ve İsrail Suriye içinde bir vekâlet savaşı başlattı; geçmişte başka ülkelerde de bunu yapmışlardı. Dünya uyanıp gerçekte neler olduğunu anlamadan amaçlarına sizce ulaşabilecekler mi?

Jones: Tam şu andaki amaçları Suriye'nin kontrolünü kurmak, İsrail'i kuşatan Şii yayını kırmak. Bunu Suriye'yi yıkmak yoluyla yapmak istiyorlar, fakat iktidara getirmek istedikleri kişilerin İsrail'in dış politika amaçları için makul olacağını da düşünmüyorum. Bunu düşünmek saçmalık olur.
Ve bana göre Gazze saldırısının başarısız olması büyük ölçüde, Filistinlileri onların umduğu şekilde yüzüstü bırakmayacak olan Mısır lideri Mursi'den kaynaklanıyor.

medyasafak.com