"El Kaide, Ortadoğu’da ABD-NATO’nun Sömürgeci Gündemini İlerletiyor"

"El Kaide, Ortadoğu’da ABD-NATO’nun Sömürgeci Gündemini İlerletiyor"
"İstedikleri ilk olarak bir boru hattı inşa etmektir. İnşa etmek istedikleri boru hatları var çünkü Suriye yakın zamanda bulunmuş önemli miktarda doğal gaza sahip. Ve elbette Katar Suriye’ye bir boru hattı kurmak istiyor."

 

 

Randy Short: El Kaide, Ortadoğu'da ABD-NATO'nun sömürgeci gündemini ilerletiyor


Press TV


Bir analist, El Kaide'nin jeostratejik öneme sahip Ortadoğu bölgesinde ABD-NATO sömürgeci gündemini ilerlettiğini söylüyor.


Bir video kaydının [Press TV'nin internet sitesinde video gösterilmektedir-Ç.N.] arka planında, Suriye'deki isyancıların El Kaide'yi ve Amerika'daki 11 Eylül saldırılarını övdüğü görülüyor. CIA tarafından kurulmuş olan El Kaide, Suriye hükümetini devirmesi ve doğal kaynaklarının denetimini çalması için ABD'nin yanı sıra Suudi Arabistan ve Katar'ın silah ve para bakımından tam desteğini alıyor.

Press TV, Washington'daki Onur, İnsan Hakları ve Barış Örgütü'nden Dr. Randy Short'la bu konuda bir röportaj yaptı. Aşağıda, röportajın yaklaşık bir çözümlemesi sunulmaktadır. 

Press TV: Burada, Usame bin Ladin'in adından ve 11 Eylül saldırılarından övgüyle söz eden adamlar görüyoruz. Bu, Özgür Suriye Ordusu'ndaki insanların gerçekte Suriye'de yıkıma neden olan teröristler olduğunun yeterli bir kanıtı değil mi? 

Short: Evet, fakat bana göre… onları finanse eden devletler de terörist.

Press TV: Bazıları El Kaide'yi izleyen Özgür Suriye Ordusu'nun kendilerini besleyen eli – yani Amerika Birleşik Devletleri'ni – ısırdığını söylüyor. Sizce Özgür Suriye Ordusu'nun durumu buna ne kadar denk düşüyor?

Short: Onlar kendilerini besleyen eli ısırmıyor, gerçekte kendilerini besleyen ele hizmet ediyor, tıpkı Libya'da ve gönderildikleri her yerde yaptıkları gibi.

El Kaide, Ortadoğu'yu yeniden sömürgeleştirmek veya en azından yaklaşmak isteyen – ki aynı zamanda Afrika'da da varlar – NATO, ABD ve Batılı ülkelerin emperyalist yabancı lejyonunun bir versiyonu gibi görünüyor.

Dolayısıyla El Kaide nereye giderse gitsin NATO ve ABD'nin arkadan gelmesine bahane yaratıyor. Bu yüzden, diğer ülkelerin egemenliğine ve kendi kaderini tayin hakkına saygıyı öngören Birleşmiş Milletler Şartı'nı göz ardı edebilirler. 

El Kaideciler, Batı ırkçılığını ve emperyalizmini ve yağmacı kapitalizmi destekleyen ısmarlama teröristler gibi görünüyor. 

Press TV: Suriye'ye yönelik dış müdahalenin ve muhtemel bir işgalin nihai amacı nedir?

Short: Belki ilk olarak bir boru hattı inşa etmektir. İnşa etmek istedikleri boru hatları var çünkü Suriye yakın zamanda bulunmuş önemli miktarda doğal gaza sahip. Ve elbette Katar Suriye'ye bir boru hattı kurmak istiyor. 

 

İstedikleri bu boru hatları bana Afganistan'ı ve UNICOL'un boru hattı istemesini hatırlatıyor, Taliban da onları bu yüzden kovmuştu – başka türlü kovmazdı.

Dolayısıyla birileri bunları elde etmek istiyor. Peki bundan kim yararlanacak? ABD, Fransa, İngiltere ve hatta belki yurt içinde sersemleyen başka NATO ülkeleri. Kendi vatandaşlarını istihdam edemedikleri veya onların ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için savaşla gündemi oyalamak ve kaynakları çalmak istiyorlar.


Ve bana öyle geliyor ki… İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, İngiltere, Fransa ve birbirleriyle ve Nazi Almanya'sıyla savaşmaktan tükenen diğer ülkeler, dünyanın siyah, kahverengi ve sarı halklarını katletmek ve ellerindekileri çalmak için Afrika'ya, Asya'ya ve Ortadoğu'ya döndüler. 

Hollandalılar Endonezya'da insanları öldürüyordu, Fransızlar Madagaskar'da insanları öldürüyordu, İngilizler Malezya'da insanları öldürüyordu, Kenya'da da insanlar öldürülüyordu…
Öyle görünüyor ki bu insanlar sömürgeciliğe geri dönmek istedi ve dünyayı kendilerinin yetiştirdikleri teröristlerden korumanın arkasına gizlendi… El Kaide de CIA tarafından yaratılmıştı.

medyasafak.com