Bazı Filistinliler ve İsrail “Cihad” İçin Uzlaştı

Bazı Filistinliler ve İsrail “Cihad” İçin Uzlaştı
Alulbayt Haber Ajansı’nın (ABNA) bildirdiğine göre İsrailli ve Filistinli kaynaklar, Şeyh Raid Salah ile Siyonist rejimin güvenlik servisi ŞABAK’ın Türkiye üzerinden Suriye’ye 1948 işgalindeki topraklardan onlarca silahlı milis göndermek üzere uzlaştıklarını bildirdiler.

Haber ajanslarına, Şeyh Raid Salah ile Siyonist rejimin güvenlik servisi ŞABAK'ın Suriye'ye silahlı Filistinli milis göndermek üzere uzlaştıklarına dair bir haber düştü.

Alulbayt Haber Ajansı'nın (ABNA) bildirdiğine göre İsrailli ve Filistinli kaynaklar, Şeyh Raid Salah ile Siyonist rejimin güvenlik servisi ŞABAK'ın Türkiye üzerinden Suriye'ye 1948 işgalindeki topraklardan onlarca silahlı milis göndermek üzere uzlaştıklarını bildirdiler.

Kaynaklar, 48 işgali altındaki topraklarda yaşayan onlarca Filistinli milisin Suriye'de cihada hazır olduklarını bildirdiklerini kaydettiler.

Gelen bilgiler arasında, Suriye'de cihad etmek üzere hazır oldukları bildiren bu kişilerin büyük çoğunlunun El Müselles, bir kısmının ise El Celil halkından oldukları da yer aldı.

Haber kaynakları Ekim 2012'den bu tarafa Suriye'de cihad etmek üzere köylerinden ayrılan Filistinlilerin sayısının 50 ile 70 arasında değiştiğini ve bunların çoğunluğunun işgal altındaki topraklarda (İsrail'de) faaliyet gösteren Şeyh Raid Salah'a bağlı Filistin İslamî Hareketi'ne mensup olduklarını bildiriyorlar.

Raid Salah Kimdir?

Şeyh Raid Salah Ramallah'ta dünyaya geldi ve işgal altındaki topraklarda eğitimine devam etti. Salah, genç yaşta Müslüman Kardeşler hareketine ilgi duydu ve bu harekete katıldı.

Şeyh Muhtat olarak da bilinen Şeyh Raid Yahudiler arasında faaliyet gösteren İslami Hareket'in kurucularındandır. Şeyh Raid mücadelenin bütün aşamalarında Filistinlileri açıkça isyan etmeye çağırmaktan çekindi ve 2003'te İsrail tarafından tutuklandıktan sonra ikircikli tavırlar sergileyerek HAMAS'tan ayrı düştü.

Şeyh Salah İngiltere'deki 9 aylık ikametinden sonra İngiliz makamlarıyla hukuki sorunlar yaşadı ve Filistin'e geri döndü. İngiltere Devlet Bakanı geçtiğimiz Temmuz ayında Şeyh Raid Salah'ın İngiltere'nin güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle sınır dışı edilmesi yönünde bir karar çıkardı.

Kaynaklarda El Müselles bölgesinde yer alan Ümmü'l-Fahm şehrindeki 30 kişiden oluşan silahlı grubun Şeyh Salah'ın da doğum yeri ve İslami Hareket'in kuruluş merkezi olan Ümmü'l-Fahmlı olduklarına dair bilgiler yer alıyor.

Ümmü'l-Fahm'daki Filistinli bir kaynak, Raid Salah'a bağlı İslami Hareket'in son zamanlarda icat edildiğini ve Siyonist rejimin, bu hareketin mahiyetini bildiğinden, çalışmalarına göz yumduğunu söylüyor.  Bu kaynağa göre İslami Hareket, Suriye'deki Filistin kamplarını savunma amacına yoğunlaştığından Filistinlileri Suriye'ye cihada gitmeye teşvik ediyor.



Bu bilgileri doğrulayan El Tayyibe bölgesinden bir başka Filistinli kaynak, Filistinli gönüllülerin önce Türkiye'ye gittiklerini söylüyor ve şunlar ekliyor: Türkiye'ye giden Filistinliler İsrail pasaportlarını Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü temsilcilerinden ve Türkiye İstihbarat Teşkilatı'na bağlı ajanlardan oluşan “Ortak Komite”ye teslim ediyorlar. Daha sonra komite, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehay Amihay'ın yardımıyla bu kişilere Suriye'ye girişte Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürülmelerini engellemek için sahte Filistin kimliği çıkartıyor. Filistinliler bu sahte belgeleri aldıktan sonra Hatay'daki askeri üsse gidiyorlar ve orada üç hafta boyunca hafif ve ağır silah eğitiminin yanı sıra ilk yardım eğitimi alıyor ve Özgür Suriye Ordusu'na gönderiliyorlar.

Filistinli kaynak, bu kişilerin mücahid olmaktan çok istihbarat toplamak amacıyla İsrail güvenlik ve istihbarat servisleri tarafından Suriye'ye gönderilen ücretli milis olduklarını belirtti.

Öte yandan Hayfa'daki bir kaynak bu bilgileri doğruladı ve adı geçen komitenin Filistinlilerin pasaportlarını onlar Suriye'den dönünceye veya öldürülünceye dek sakladığını, belgelerin döndükleri takdirde kendilerine iade edildiğini, öldürülmeleri durumunda ise yakınlarına teslim edildiğini kaydetti.

İşgal altındaki topraklardaki bu kaynak ayrıca, Şeyh Salah'ın İsrail istihbarat servisiyle Suriye devrimini destelemek amacıyla İsrail ve Türkiye'de askerî faaliyetler yürütmek amacıyla lojistik anlaşması yaptığını belirtti.

Ayrıca bir süre önce Şeyh Salah bir konuşmasında “Suriye'yi Baas güçlerinin işgalinden kurtaracak” “Suriye devrim”ini desteklediğini söylemişti.

Şeyh Salah'ın Suriye'deki silahlı milislere malî yardım toplanmasında da aktif rol oynadığı biliniyor. Geçtiğimiz aylarda “takkesi”ni açık artırmaya çıkarmış ve elde ettiği geliri Suriye'deki silahlı milislere göndermişti.

Müzayedede Şeyh Salah'ın takkesi dört bin dolara alıcı bulmuş ve Şeyh Salah bu parayı Halep'teki Tevhid Sancağı ve Şam'daki Hz. Peygamber'in Torunları adlı grupları silahlandırmak için harcamıştı.

70'li yılların başında Müslüman Kardeşlerin, işgal altındaki topraklardaki kolu olarak ortaya çıkan Şeyh Raid Salah'ın liderliğindeki İslamî Hareket, Türkiye'nin mevcut iktidar partisiyle sağlam ve derin ilişkilere sahiptir.

medyasafak.com