Suriyeli İsyancılar Ücretlerini Amerikan Doları Olarak Alıyor

Suriyeli İsyancılar Ücretlerini Amerikan Doları Olarak Alıyor
"Halep şehrindeki isyancıların komutanları paranın Katar ve Türkiye dahil olmak üzere bazı yabancı devletlerden geldiğini söyleyerek silahlı grupların ilk ücretlerini dağıttılar."


Suriyeli isyancılar ücretlerini Amerikan doları olarak alıyor

Suriye’deki dış destekli isyancılar bölgesel ve bölge-üstü destekçilerinden Cumhurbaşkanı Beşar el Esad hükümetine karşı savaşmak için Amerikan doları olarak ücret aldıklarını kabul ettiler.

İsyancılar isimlerinin karşına mürekkeple parmak basarak, Suriye askeri kuvvetlerine karşı savaşmak için aylık 150 dolar aldılar.

Halep şehrindeki isyancıların komutanları paranın Katar ve Türkiye dahil olmak üzere bazı yabancı devletlerden geldiğini söyleyerek silahlı grupların ilk ücretlerini dağıttılar.

Silahları çetelerin komutanlarından Abdul Selam Humeydi, askeri konseyler “savaşçılara aylık ücret dağıtmayı taahhüt ediyor, özellikle cephe hattındakilere”, dedi.

Bir diğer isyancı komutan Hacı el Bab ise “Askeri Konsey Katar desteğiyle ücretleri dağıtıyor. İki aydır kayıtlı olan kişi başına 150 dolar”, diyor.

Silahlı çetelerin bir başka komutanı paranın kaynağının “Türkiye ve bazı Fars Körfezi devletleri” olduğunu belirtti.

Suriye Mart 2011’den bu yana huzursuzluk yaşıyor.

Suriye hükümeti uzun süredir kaosun ülke dışından yönetildiğini söylüyor ve Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi muhalefeti silahlandırmakla suçluyor.

Yakın zamanda New York Times’ta yayımlanan bir haberde Suudi Arabistan ve Katar kanalıyla Suriyeli isyancılara aylardır para ve silah gönderildiği ileri sürüldü.

medyaşafak