Chomsky: ABD Dünyadaki Başta Gelen Terörist Devlettir

Chomsky: ABD Dünyadaki Başta Gelen Terörist Devlettir
Amerikalı akademisyen Noam Chomsky Press TV’ye eğer uluslararası kanunlar uygulansa Amerika Birleşik Devletleri başta gelen terörist devlet olarak tanımlanacak, diyor.

Chomsky: ABD dünyadaki başta gelen terörist devlettir


Amerikalı akademisyen Noam Chomsky Press TV'ye eğer uluslararası kanunlar uygulansa Amerika Birleşik Devletleri başta gelen terörist devlet olarak tanımlanacak, diyor.


Chomsky Salı günü Press TV ile yaptığı röportajda, “Terörizmin resmi tanımlarını yaptım ki bunlar çok iyiydi, yaptığım bu tanım Amerika Birleşik Devletleri ve İngiliz kanununda yer aldı, iyi bir tanımdır ama bir kusuru vardır; eğer bunu uygularsanız, bu, ABD dünyada en başta gelen terörist devletlerden birisidir, sonucunu verir”, dedi.


Akademisyen kendisinin, Ronald Reagan'ın 1980'lerde başkan olduğunda Amerika Birleşik Devletleri tarafından sürdürülen sözde teröre karşı savaşı haber verdiğini de sözlerine ekledi.


Chomsky, “ 1981'den bu yana terörizm hakkında yazıyorum, Ronald Reagan Beyaz Saray'a gelip teröre karşı savaş Amerikan politikasının en önemli öğesi olacak dediğinden bu yana”, şeklinde konuştu.


Chomsky, “Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere saldırı için ince bir yasal örtü sağlamaya çalıştı. Yasal örtü, bildiğiniz gibi, Saddam kitle imha silahları programlarına son vermedi (demekti)”, diyerek 2003 yılında Irak'ın Amerika Birleşik Devletleri öncülüğünde işgalinin meşruiyetini sorguladı.


Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki kuvvetler 2003 yılında Irak'a saldırdı ve kitle imha silahlarına sahip olduğu bahanesiyle Saddam Hüseyin'i devirdiler. Ancak Irak'ta hiçbir zaman kitle imha silahı bulunmadı.


Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki operasyonun zirvesinde Irak'ta 170 bin Amerikan askeri ve 500'den fazla üs bulunuyordu.


ABD öncülüğündeki müdahalenin ve ülkenin devam eden işgalinin sonucu olarak bir milyondan fazla Iraklı öldürüldü.
 



medyasafak.com