"İsrail Suriye'de Ele Geçirilen Kendi Silahlarını Vurdu"

"İsrail Suriye'de Ele Geçirilen Kendi Silahlarını Vurdu"
Gayriresmi bir Suriyeli kaynak, Voltaire Network’e Suriye Arap Ordusu’nun birkaç gün önce çeteler tarafından kullanılan bazı sofistike İsrail malzemelerine el koyduğunu, bunları araştırma merkezinde sakladığını ve başka yere götürülerek analiz edilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

ÖSO ve İsrail Suriye araştırma merkezine saldırdı

Voltaire Network


Batı medyası, İsrail ordusunun Lübnan'daki Hizbullah'a silah taşıyan bir Suriye askeri konvoyuna saldırdığını duyuran İsrail kaynaklarına dayanarak dezenformasyon yaydı. Basında çıkan makalelere göre Sam-7 füzeleri veya kullanıma hazır kimyasal silahlar da sevkiyatın parçasıydı.  

Gerçekte, İsrail Hava Kuvvetleri 30 Ocak Çarşamba günü öğleden sonra Şam'ın banliyölerinden Cemreye'de bulunan bir araştırma merkezini bombaladı. Merkezde Sam-7 veya kimyasal silah bulunmuyordu. Böyle olsa, Sam-7 füzelerinin yok edilmesi başkentten görülebilir bir patlamaya yol açardı. Kullanıma hazır (yani bileşenleri hâlihazırda karıştırılmış) kimyasal silahların yok edilmesi ise bir felakete neden olurdu.

Gayriresmi bir Suriyeli kaynak, Voltaire Network'e Suriye Arap Ordusu'nun birkaç gün önce çeteler tarafından kullanılan bazı sofistike İsrail malzemelerine el koyduğunu, bunları araştırma merkezinde sakladığını ve başka yere götürülerek analiz edilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Muhtemelen bu, İsraillilerin Rusya veya İran'a götürülmeden yok etmek istediği malzemeydi. Merkez önce Özgür Suriye Ordusu komandoları tarafından saldırıya uğradı ancak bunlar püskürtüldü. Arkasından İsrail Hava Kuvvetleri, çetelerin yapamadığı şeyi yapmak üzere doğrudan müdahale etti.

İsrail uçakları Lübnan'dan çok alçakta uçtu. Hermon Dağı'nın arkasından süzüldü ve Suriye hava sahasına çok kısa süreliğine girdi.

medyasafak.com