"İran Artık Küresel Bir Siber Güç"

 "İran Artık Küresel Bir Siber Güç"
Üst düzey bir İranlı ordu komutanı İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nu sibernetik kapasitesi sebebiyle övdü ve İran’ın şu an dünyanın büyük siber güçlerinden birisi olduğunu açıkladı.

General: İran şimdi küresel bir siber güçtür



Orta İran'daki Arak'ta Cumartesi günü yaptığı bir konuşmada Tuğgeneral Muhammed Hüseyin Sepehr İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu'nun özellikle savunma alanındakiler olmak üzere İran'a dayatılan tüm baskı ve yaptırımlara rağmen en gelişmiş teknolojiye ulaşmayı başardığını söyledi.


Komutan İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu'nun önemli başarılar gerçekleştirdiğini ve düşmana baş belası olduğunu vurguladı.

Sepehr, “Bilinen etkili caydırıcılık kapasiteleri ile İran İslam Cumhuriyeti, bölgedeki Amerikan ve İsrail menfaatlerini gözlem altında tutmaktadır”, uyarısında bulundu.

5 Aralık 2012'de İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu İran hava sahasına girdikten sonra Fars Körfezi üzerinde ele geçirilen ABD ScanEagle insansız hava aracının verilerinin tamamıyla çözüldüğünü ilan eden bir açıklama yayımlamıştı.

İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Bölümü, “Evet, insansız hava aracının verilerini tamamıyla çözdük”, şeklinde duyuruda bulundu.

ScanEagle Boeing'in alt şirketi Insitu tarafından üretilen uzun menzilli bir insansız hava aracıdır.

medyasafak.com