İranlı Komutan: Direniş ve Misilleme İsrail’e Karşı Tek Yoldur

İranlı Komutan: Direniş ve Misilleme İsrail’e Karşı Tek Yoldur
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi Pazar günü Tahran’daki muhabirlere, “Siyonist rejimle ancak direniş ve misilleme yoluyla uğraşılabilir”, dedi.

Üst düzey bir İranlı komutan Suriye'deki bir araştırma merkezine yönelik saldırı düzenlediği için İsrail'e sert tepki gösterdi.

İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi Pazar günü Tahran'daki muhabirlere, “Siyonist rejimle ancak direniş ve misilleme yoluyla uğraşılabilir”, dedi.

Komutan sözlerine, zalimlik ve saldırganlık İsrail rejiminin karakteristik özellikleri arasındadır, diyerek devam etti.

30 Ocak günü yaptığı bir açıklamada Suriye ordusu, başkent Şam'ın 25 kilometre (15 mil) kuzeybatısında yer alan Cemreya'daki bir bilimsel merkeze karşı İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında iki kişinin öldürüldüğünü ve beş kişinin de yaralandığını söylemişti.

İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu komutanı güçlü Suriye halkı ve devletinin baskılara ve adaletsizliklere direneceği ve “bu saldırıya uygun bir zamanda münasip bir karşılık vereceği”, umudunu dile getirdi.

Suriye krizi Mart 2011'de başladı ve aralarında çok sayıda asker ve güvenlik görevlisinin de bulunduğu pek çok insan öldürüldü.

Şam kaosun ülke dışından yönetildiğini söylüyor ve militanların çok büyük bir kısmının yabancı milliyetlerden olduğuna dair raporlar mevcut.

medyasafak.com