Barak: Esad’ın Düşüşü İran ve Hizbullah’a Büyük Darbe Olacak

Barak: Esad’ın Düşüşü İran ve Hizbullah’a Büyük Darbe Olacak
Siyonist rejim "savunma" bakanı Ehud Barak'tan, Esad karşıtı silahlı kampanyanın amacını ifşa eden sözler...

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Ehud Barak Pazar günü İsrail'in geçen Çarşamba gerçekleşen Suriye saldırısındaki ilgisini ima ederek rotası Lübnan'daki Hizbullah olan bir silah konvoyunu hedef alan saldırı iddiasını da dolaylı şekilde kabul etmiş oldu.



Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan Barak Suriye'nin bir bilimsel araştırma merkezinin; ABD'nin ise Lübnan'daki Hizbullah için hava savunma silahları taşıyan bir konvoyun Suriye sınırları içinde hedef alındığını belirten haberlere işaret etti.


Barak, “Birkaç gün evvel Suriye'de ne oldu… Bu, biz bir şey söylediğimizde o şeyi kastettiğimizi ispatlar. Biz Lübnan'a gelişmiş silah sistemleri getirilmesine izin verileceğini düşünmüyoruz, diyoruz”, dedi.


Önemli bir eski üst düzey İsrailli yetkili, eski ulusal güvenlik danışmanı Giora Eiland, İsrail'in sorumlu olduğunu işaret etse bile İsrail hava saldırısını resmi olarak kabul etmedi.

 

Barak Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın düşüşünü an meselesi olarak gördüğünü ve bunun İran'a büyük bir darbe olacağını söyledi.


Barak, sözlerine, “Hizbullah ve İranlılar Esad'ın kalan tek müttefikleridir. Esad'ın düşüşü çok yakındır ve bu İranlılar ile Hizbullah'a büyük bir darbe olacaktır. Bence onlar bedel ödeyecekler”, diye devam etti.


Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Pazar günü Şam'da İranlı elçi Said Celili ile görüşürken İsrail'i saldırıdan sorumlu tutmuş ve bu olayın İsrail'in işbirlikçileri yoluyla Suriye'nin istikrarsızlaştırılmasındaki rolünü ortaya koyduğunu ancak Suriye halkının ve devletinin düşmanlara karşı direnme kapasitesinde olduğunu söylemişti.


medyasafak.com