"Halkın Mücahitleri Örgütü, El Kaide'yi Eğitti ve Finans Desteği Sağladı"

"Halkın Mücahitleri Örgütü, El Kaide'yi Eğitti ve Finans Desteği Sağladı"
Bir Iraklı yetkili, terörist Halkın Mücahitleri Örgütü’nün Eşref Kampı’nı Irak halkına karşı terörist saldırılarda bulunan El Kaide ajanlarının eğitimi için bir üsse çevirdiğini söyledi.

Iraklı yetkili: Halkın Mücahitleri Örgütü Irak'ta terör saldırıları için El Kaide'yi eğitti


Bir Iraklı yetkili, terörist Halkın Mücahitleri Örgütü'nün Eşref Kampı'nı Irak halkına karşı terörist saldırılarda bulunan El Kaide ajanlarının eğitimi için bir üsse çevirdiğini söyledi.


Diyala Bölgesi Güvenlik Komitesi Başkanı Meysam el Tamimi, Halkın Mücahitleri Örgütü İran sınırının yaklaşık 120 kilometre batısında  (74 mil) yer alan Eşref Kampı'nı, kendi idareleri altındaki dönemde El Kaide üyeleri için bir eğitim kampına dönüştürdü,  dedi.

Tamimi, büyük miktarda para ve silah da Eşref Kampı yoluyla El Kaide ve aşırılık yanlısı Selefi gruplara Irak içindeki terör faaliyetlerinde yardım etmek için akıtıldı, dedi.


Halkın Mücahitleri Örgütü 1986'da, Irak'ın asılan diktatörü Saddam Hüseyin'in desteklemekte fayda gördüğü Irak'a kaçtı ve kampını İran sınırı yakınına kurdu.


Örgüt güney Irak'taki 1991 ayaklanmasının bastırılmasında Saddam Hüseyin ile işbirliği yapmak ve Iraklı Kürtlerin katliamını gerçekleştirmekle de suçlanıyor.


Örgüt İranlı sivillere ve hükümet yetkililerine karşı sayısız şiddet eylemi gerçekleştirdi.


medyasafak.com