Muaz el Hatip: Batılı İstihbaratlardan Yardım Alıyoruz

Muaz el Hatip: Batılı İstihbaratlardan Yardım Alıyoruz
Hizbullah’ı “şeytanın oğlu” olarak tanımlayan El Hatip, “Herhangi bir askeri veya kimyasal silahın onlara geçmesini engellemek için hiçbir gayretten kaçınmayacağız. Farkındayız ki, bu konu İsrail için büyük bir endişedir ve uluslararası taraflarla bize bu bakımdan yardım etmeleri için işbirliği içindeyiz”, dedi.

Muaz el Hatip: Suriye'deki yeni rejim İsrail'e düşman olmayacak

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Doha Koalisyonu Başkanı Muaz el Hatip İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'a, “Suriye'deki yeni rejim” “İsrail”e düşman olmayacak ve saldırmayacak, dedi.


El Hatip devamla, “İsrail muhalefet kimyasal silahlar dahil olmak üzere rejimin silah depolarına sahip olacağı ve bunların Hizbullah'ın eline geçmesini önleyeceği için kimyasal silahlar konusunda endişelenmemelidir”, açıklamasında bulundu.

El Hatip, Koalisyon rejimin düşmesi durumunda Suriye'deki stratejik silahları kontrol etmek üzere uygulanacak bir plana sahip, diye devam etti.

Hizbullah'ı “şeytanın oğlu” olarak tanımlayan El Hatip, “Herhangi bir askeri veya kimyasal silahın onlara geçmesini engellemek için hiçbir gayretten kaçınmayacağız. Farkındayız ki, bu konu İsrail için büyük bir endişedir ve uluslararası taraflarla bize bu bakımdan yardım etmeleri için işbirliği içindeyiz”, dedi.

El Hatip ABD, Fransa ve Almanya istihbaratından Suriye ordusu, üsleri ve hareketleri hakkında bilgi aldıklarını da itiraf etti.

medyasafak.com