"Suudilerin Mescid-i Nebevi’yi Yıkma Planı Bir İsrail Planıdır"

"Suudilerin Mescid-i Nebevi’yi Yıkma Planı Bir İsrail Planıdır"
"Mescid-i Haram’ı gölgede bırakan Mekke’deki Cebel Ömer kompleksinin inşası süresince Suudi yetkililer, özellikle Hz.Peygamber’in (s.a.a) doğum yeri ve Peygamber’in eşi Hatice’nin (ra) evi olmak üzere birçok arkeolojik sahayı yıkıp kutsal alanları, anılan sıraya göre, kütüphane ve umumi tuvalete çevirdiler".

Bir İranlı milletvekili Suudi Arabistan'ın Mescid-i Nebevi'yi yıkma planının ABD ve İsrail senaryosunun bir parçası olduğuna dair uyarıda bulundu.



Seyyid Nasir Musavi Pazartesi günü yaptığı bir röportajda, Vahhabiler ve Suud rejimi tarafından Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin çevresindeki dünyanın en eski üç mescidini kutsal bölgeyi genişletme bahanesiyle yıkma planına işaret etti.

Musavi, “Suudi Arabistan hükümeti tarafından yapılan düzenleme ancak ülkenin yöneticilerinin Siyonist rejime uşaklık ve itaat ettikleri ve İsrail ile ABD tarafından verilen emirlere uydukları fikrini doğrular”, dedi.

 

İranlı vekil İslam'ın tanıtımı için kullanılan Müslümanların dini mahallerinin yıkımının Batılı tasallutun gündemi olduğuna dikkat çekti.

Mescid-i Nebevi'deki temel değişiklik Hz. Muhammed'in (s.a.a) kabrinin bulunduğu, mescidin batı cenahında gerçekleşecek.


Hz. Muhammed'in (s.a.a) ilk kez bayram namazı kıldırdığı söylenilen Gamama Mescidi dahil olmak üzere, yıkılması planlanan bu üç mescid Mescid-i Nebevi'nin batı duvarları dışında yer alıyor.


Suudi yetkililer Osmanlı dönemi yapıları ile çevrili bulunan tarihi mescidleri korumaya saygı gösterecek herhangi bir plan ilan etmediler.

Washington merkezli (Fars) Körfez Enstitüsü Riyad'ın son yirmi yıl içinde kutsal şehirler Mekke ve Medine'deki bin yıllık binaların %95'ini alışveriş merkezleri, gökdelenler ve lüks otellerin genişletilmesi amacıyla yıktığını söylüyor.


Mescid-i Haram'ı gölgede bırakan Mekke'deki Cebel Ömer kompleksinin inşası süresince Suudi yetkililer, özellikle Hz.Peygamber'in (s.a.a) doğum yeri ve Peygamber'in eşi Hatice'nin (ra) evi olmak üzere  birçok arkeolojik sahayı yıkıp kutsal alanları, anılan sıraya göre, kütüphane ve umumi tuvalete çevirdiler.


Yedi önemli tarihi mescidin ikisi Hendek Savaşı'nı anmak için inşa edilmişti ve Peygamberin torununa ait olan bir mescid de on yıl evvel dinamitlendi.


Sürpriz bir şekilde, gizlice çekilerek krallığın dışına sızdırılan tarihi mescidin yıkımı fotoğrafları Suudi dini polisinin İslami eserlerin yıkılışını selamlamasını ve kutlamasını ortaya çıkarmıştı.


Haber Suudi Arabistan'ın İslam'ın tarihi mahallerini aşağılamayı krallığın İslam'ın aşırı ve katı bir yorumu olan Vahabilik ile ilişkisine atfediyor.


Hz. Peygamber'in (sav) kabrini meşhur yeşil kubbe örtüyor ve mevcut mescidin merkezini oluşturuyor. Mescid-i Nebevi'nin yeni gelişim planları Peygamber'in kubbesini merkezden yeni sahanın doğu tarafına itecek ve mescidin merkezindeki namaz mevkiini yok edecek.


Bölge, Peygamber Muhammed (sav) tarafından kutsal bir saha olarak kabul edilen Riyad el Cennet'in (Cennet Bahçeleri) bir parçasını oluşturuyor.


medyasafak.com