Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar Irak Başbakanına Suikast mi Planlıyor?

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar Irak Başbakanına Suikast mi Planlıyor?
"Norveç’in Austin Radyosu’nda yayımlanan bir habere göre, Avrupa devletleri bazı muhalefet kuvvetleri tarafından Irak başbakanına suikast düzenlemek için önerilen plana bazı bölge ülkelerinin ortaklığı hususunda endişeliler."

Norveç'in Austin Radyosu Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın Irak Başbakanına suikast planını ortaya çıkardı

Global Research


Norveç'in Austin Radyosu'nda yayımlanan bir habere göre, Avrupa devletleri bazı muhalefet kuvvetleri tarafından Irak başbakanına suikast düzenlemek için önerilen plana bazı bölge ülkelerinin ortaklığı hususunda endişeliler.


Haberde, Batılı devletler Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan yetkililerine böylesine sorumsuz ve çılgın bir işe özellikle Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölge devletleri için tehlikeli sonuçları olacağından girişmemeleri yönünde baskı yapıyorlar, denildi.


Haber Irak'ın, korumaları geçen ay terörizm suçlamasıyla tutuklanan Irak Ekonomi Bakanı Rafia el İsevi'nin El Anbar bölgesinde desteklenmesi için yapılan protesto gösterilerine katılanların her birisine Katar dahil olmak üzere bazı bölge ülkelerinin 100 dolar ödendiğini geçtiğimiz ay söylemesinin ardından geldi.


Irak'ın El Nahil Haber Ajansı bir güvenlik yetkilisinin, İsevi'nin korumalarının tutuklanmasından sonra Anbar, Selahaddin ve Ninova bölgelerinde Irak hükümeti aleyhine gösteriler başlatmaları için bölge ülkelerine bağlı bazı gruplara özellikle Katar'ın büyük meblağlar ödediğini söylediğini nakletmişti.


Ouraq al-Khalij  gazetesi de Doha'nın Irak'taki Sünni protestocuların liderliğini alması için İsevi'yi sadık bir şekilde desteklediğini bildirdi.


Gazete, Katarlı yetkililerin yakın zaman evvel gerçekleşen protestoları koordine etmek için Irak'taki çok sayıdaki ajanları ve yanaşmalarıyla ilişkiye geçtiklerini ve Maliki hükümetine karşı atılan sloganların bile Doha tarafından belirlendiğini söyledi.


Yine geçen ay, bir Iraklı milletvekili, yabancı devletlerin bazıları yakın zaman evvel Irak'ın el Anbar bölgesinde yapılan gösterileri ve huzursuzluğu finanse ediyorlar ve destekliyorlar, dedi.


Cemal el Batih FNA'ya, “Irak'ta yakın zaman evvel yapılan protestoların amacı ülkeyi düşürmektir ve bu komplo yabancı devletler tarafından yönetildi”, dedi.


Batih devamla, bazı muhalif milletvekilleri bu komploya katıldılar ve Irak'a karşı bölgesel ve uluslararası bir oyuna dahil oldular, şeklinde konuştu.


medyasafak.com