Devrim Muhafızlarının Siber Birimi Yeni Bir Amerikan İHA’sı Avladı

Devrim Muhafızlarının Siber Birimi Yeni Bir Amerikan İHA’sı Avladı
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu düşmanın keşif uçağını Kerman bölgesinin güneydoğusunda gerçekleştirilen Peygamber-i Azim 8 askeri tatbikatının ilk gününde başarılı bir şekilde kontrol altına aldı.

Tatbikatın sözcüsü Tuğgeneral Hamid Sahreli, Cumartesi akşamı gazetecilere, İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu insansız hava aracının yönlendirme sistemini kontrol altına aldı ve aracı indirmeyi başardı, dedi.


İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Cumartesi günü güneydoğu İran'da çeşitli savunma taktiklerinin uygulandığı Peygamber-i Azam 8 tatbikatına başlamıştı.


Tatbikatın ilk gününde özel modern savaş birlikleri talimler gerçekleştirdi, asimetrik savaş taktikleri uygulandı ve çeşitli tiplerde insansız hava araçları test edildi.
 

Wall Street Journal'de 2 Aralık 2012'de yayımlanan bir haberde, ABD yetkililerinin “son iki ay boyunca” güney İran'daki Buşehr nükleer tesisi üzerindeki casusluk operasyonlarını hızlandırdıklarını bildirilmişti.


Haberde İran'ın nükleer tesisinin gizlice gözlenmesi Pentagon'un Fars Körfezi üzerindeki insansız hava aracı filosundan bir bölümle gerçekleştiriliyordu, denildi.


4 Aralık 2012'de İslam İnkılâbı Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri komutanı Tuğamiral Ali Fedavi kuvvetlerinin bir ABD ScanEagle insansız hava aracını Fars Körfezi suları üzerinde, İran hava sahası içine girdikten sonra yakaladıklarını söylemişti.


Aralık 2011'de, İran ordusu Afgan sınırına 225 kilometre (140 mil) mesafedeki İran'ın Kaşmir şehri üzerinde uçan bir US RQ-170 Gözcü hayalet uçağını kontrol altına almıştı.


US RQ-170 Gözcü hayalet uçağı İran ordusunun elektronik savaş birliği tarafından çok az bir hasarla inmeye zorlanmıştı. Bu uçak ABD'nin en gelişmiş casus uçaklarından biri.
 

medyasafak.com