Kitap Tanıtımları

Kitap Tanıtımları

Direnişin Dili - Seyyid Hasan Nasrallah
 
Yazar : Mustafa Allahyari
Cilt : Karton Kapak / Kitap Kağıdı
Boyut : 13,5 x 21
Sayfa : 382
 
   Hasan Nasrallah'ın sadakati ve doğru sözlülüğü, dost, düşman herkesin malumudur. Aslında o, sadakati, Hizbullah'a zafer kazandıran ana faktör veya en önemli sebep olarak görür ve böyle inanır. 
 
   Şöhret peşinde koşmamak ve iki yüzlülükten uzak durmak, Seyyid Hasan'ın diğer ahlakî özelliklerindendir.
 
   Hasan Nasrallah'ın özveri ve fedakârlığı da Arap dünyasının ileri gelenlerinden ve liderlerinden biri olarak, benzersizdir. Nitekim elinizdeki kitapta ayrı bir bölümde ele alınan oğlu Seyyid Hadi'nin 1997'deki şehadeti, Hizbullah'ın günden güne ilerleyen hareketi üzerinde ciddi etkiler bırakmıştır. 
 
   Nasrallah, Velayet-i Fakih düşüncesine tam bir inançla bağlıdır. O, İmam Humeyni ve İnkılâb'ın Yüce Rehberi'nin yöntemini, bu iki büyük insanın düşüncelerini tam anlamıyla idrak etmiş ve bu yöntemi kendisine örnek alarak Hizbullah'ı bugüne dek yönetmiştir.
 
   Elinizdeki kitap, Arap ve İslâm dünyasının en büyük şahsiyetlerinden biri olan Seyyid Hasan Nasrallah'ı ve düşüncelerini okuyucuya belgeleriyle tanıtmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle kitapta, kişisel görüşlerden ziyade, Seyyid Hasan'ın konuşmalarıyla lehinde ve aleyhinde ileri sürülmüş görüşlere, yazılmış makalelere ve röportajlara yer verilmiştir.



 


 
Bir Hizbullah Komutanının Sırları - İmad Muğniye
 
Hazırlayan : Ozan Kemal Sarıalioğlu
Cilt : Karton Kapak / Kitap Kağıdı
Boyut : 13,5 x 21
Sayfa : 184
 
   Bugün Hizbullah hareketi ile özdeşleşmiş sembol bir şahsiyet olduğu herkes tarafından kabul edilen İmad Muğniye'nin ismi, şehadetine dek çok az kimse tarafından işitilmişti.
 
   İmad Muğniye'nin tüm askerî eylemliliğinde bilfiil ve birinci olarak rol oynadığı Hizbullah, adını ilk olarak Amerikalı ve Batılı işgalcileri Lübnan'dan apar topar kaçmak zorunda bırakan 1983 yılındaki eylemleriyle duyurmuştu. Bu operasyonlardan birinin neticesinde, Lübnan İç Savaşı'na İsrail ve Falanjistler lehinde müdahil olmak için bu ülkede bulunan 241 Amerikalı ve 58 Fransız askeri ortadan kaldırılmış, söz konusu olay kayıtlara ABD'nin Vietnam Savaşı'ndan sonra aldığı en büyük darbe olarak geçmişti.
 
   Şaşırtıcı olan ise tüm bu bahsi geçen hadiselerin ardında, tek bir kişinin muazzam oranda ağırlığının oluşudur ki, o şahıs henüz 15 yaşındayken mücadeleye atılan ve 20 yaşlarının başlarında yukarıdaki eylemleri gerçekleştirip söz konusu zaferleri komuta eden İmad Muğniye'den başkası değildir.
 
   İmad Muğniye'nin 20 yılı aşkın bir süre 40'dan fazla ülke istihbaratı tarafından takip edilen birisi olması ve bu durumun gerektirdiği gizlide yaşama durumu, hayatı hakkında fazla bilgiye sahip olmamızı güçleştirmektedir.
 
   Elinizdeki kitap ise ağırlıklı olarak, İran'da yayınlanan Şahid-i Yaran isimli derginin İmad Muğniye özel sayısındaki ve bazı internet sitelerinde çıkan Farsça makale ve röportajların çevirisinden oluşmaktadır.