Hizbullah’tan Hugo Chavez Övgüsü

Hizbullah’tan Hugo Chavez Övgüsü
Hizbullah medya bürosu, Hugo Chavez’in ölümü hakkında aşağıda çevirisi sunulan bir açıklama yayınladı:

Resistance-episteme

Hizbullah medya bürosu, Hugo Chavez'in ölümü hakkında aşağıda çevirisi sunulan bir açıklama yayınladı:

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yaşamına yitirdiğine dair haberleri büyük üzüntüyle aldık. Özgür dünyayla ve dünyanın mazlumlarıyla birlikte biz de, tüm yaşamını ezilenlerin ve mazlumların yanında durarak geçirmiş ve ilerleme ve refah için Üçüncü Dünya'nın haklarını cesurca savunmuş değerli bir dostu kaybettik.
   
Ne Hizbullah ne de bir bütün olarak Lübnan, onun Siyonist saldırganlığa karşı Lübnan'a verdiği ve en açık şekilde 2006'daki Temmuz Savaşı'nda kendisini gösteren hakiki desteğini unutabilir. Arap ve Müslüman halklar da, onun Filistinlilerin kendilerini işgalin boyunduruğundan özgürleştirme hakkına ve İran İslam Cumhuriyeti'nin barışçıl nükleer teknoloji kullanım hakkına destek veren cesur duruşunu unutmayacaktır.

Başkan Chavez, Amerika'nın emperyalist politikalarına karşı bir siperi temsil etti ve birbirini takip eden ABD yönetimlerine herhangi bir ödün vermeyi ve ABD baskılarına veya teşviklerine tâbi olmayı reddederek, ülkelerin ABD muhafazasına dayanmadan bağımsız ve ilerici bir yol izleyebileceğini kanıtladı.

Biz Hizbullah olarak büyük liderin ailesine ve yoldaşlarına ve bir bütün olarak Venezuela halkına en içten taziyelerimizi sunuyor ve bu büyük felakette onların yanında duracağımızı ilan ediyoruz. Liderin yoldaşlarının, onun Venezuela halkının özgürlük, bağımsızlık ve refahını koruma misyonunu tamamlayacağını ve dünyanın ezilen ve mazlumlarına olan desteğini sürdüreceğini, yaşamı boyunca Amerikan ve Siyonist komplolarıyla mücadelede benimsediği yaklaşımı koruyacağını umuyoruz.

HİZBULLAH

medyasafak.com