Suud İstihbaratı Suriye’deki El-Nusra Örgütünü Fonluyor

Suud İstihbaratı Suriye’deki El-Nusra Örgütünü Fonluyor
Bir haberde, Suudi istihbarat servisi Suriye’deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi grubuna finansal destek sağladı, deniliyor.

Online Newsletter sitesi yabancı istihbarat servislerine atıfta bulunarak Suudi Arabistan'ın Prens Bender bin Sultan bir Abdulaziz yönetimindeki Genel İstihbarat Başkanlığı El-Nusra Cephesi'ne yardım sağlamak için Irak'taki teröristlerle ilişkisinden istifade etti, dedi.


Haberde, “Genel İstihbarat Başkanlığından fonlanması ve Lübnan'daki Suudi istihbaratından destek görmesi nedeniyle Nusra, kuvvetlerini süratle silahlandırabiliyordu”, denildi.


The Intelligence Online Newsletter sitesi Suudi gizli belgelerini göstererek Suudi İçişleri Bakanlığının Suriye'ye Riyad'ın planlarıyla ilişkili militanlara para ve silah sağlamak üzere bir askeri yetkili gönderdiğini de doğruladı.


Suriye'de kriz Mart 2011 ortasında başladı. Çok sayıda Suriyeli güvenlik kuvveti dahil olmak üzere birçok insan karışıklıkta öldü. Bazı uluslararası insan hakları kuruluşları militan grupların savaş suçları işlediğini söyledi.


Suriye hükümeti kaosun ülke dışından yönetildiğini söylüyor.


6 Mart'ta Özgür Suriye Ordusu'nun bir komutanı Batılı ülkelerden Suriye'deki militanlara daha çok yardım etmeleri için çok daha fazla silah ve cephane isteyen bir açıklamada bulundu.


medyasafak.com